Panasonic vedgår panoreringsfeil

Panasonic Lumix G80
VIDEOPROBLEMER: Panasonic Lumix G80 har fått skryt for gode videoegenskaper, men nå er det oppdaget et problem ved langsom panorering i videomodus. (Foto: Panasonic)
Panasonic Lumix G80
VIDEOPROBLEMER: Panasonic Lumix G80 har fått skryt for gode videoegenskaper, men nå er det oppdaget et problem ved langsom panorering i videomodus. (Foto: Panasonic)

Panasonic arbeider nå på spreng med å få klar en fastvare-oppdatering som skal løse et problem som brukere av Panasonic Lumix G80 har oppdaget.

Både fotonettsteder og videobloggere har de siste dagene lagt ut informasjon og eksempler på et problem som er oppdaget med Panasonic Lumix DMC-G80.

Problemet er at kameraets avanserte fem-aksers bildestabilisering nærmest tar oppgaven litt for alvorlig. Når man gjør videoopptak og panorerer sideveis, ser det ut til at kameraet oppfatter panoreringsbevegelsen som uønsket bevegelse og prøver å «stabilisere» bevegelsen.

Resultatet blir hakkete videoopptak, spesielt akkurat idet man begynner panoreringen eller snur panoreringsretningen.

Panasonic Lumix G80 er storebror til Lumix GX80, som jeg presenterte en prøvekjørings-omtale om her på Kamerablogg.no for kort tid siden. I noen markeder, blant annet i USA, kalles kameraet for G85.

Har meldt fra

Flere kunder har observert panoreringsproblemet og har meldt fra til Panasonic om det – eller lagt ut omtaler og videoeksempler som Panasonic-ingeniørene er blitt gjort oppmerksom på. Og problemet er blitt tatt på alvor.

Om få dager skal Panasonic legge ut en firmware-oppdatering som forhåpentlig gjør slutt på problemet. På Instagram har Panasonic i USA lagt ut en melding om saken der det fremgår at selskapet jobber med en oppdatering som skal få orden på panoreringsproblemet.

LES OGSÅ: PRØVD: Panasonic Lumix DMC-GX80

I meldingen heter det at G85 ikke gir så myk panoreringseffekt som GX85 under langsom panorering i videomodus. GX85 er altså den samme modellen som heter GX80 i Norge og som var den vi prøvde for kort tid siden.

Panasonic retter for øvrig en takk til brukere som er kommet med tilbakemeldinger om problemet.

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.