Ping-pong-Leica til 149.000

Leica M-P (Typ 240)
MATERIALVALGET: Kunstneren Rolf Sachs har gjort et oppsiktsvekkende valg av både materiale og farger på Leica M-P (Typ 240) ’Grip’ by Rolf Sachs Set. (Foto: Leica)

Leica har lansert en knallrød versjon av sitt klassiske M-P-kamera. Overflaten er som en bordtennisracket, og prisen er 149.000 kroner.

Leica har lang tradisjon – helt siden 1975 – for spesialdesignede versjoner av sine kameraer som produseres i små volumer og selges til enda høyere priser enn det Leica er kjent for.

Leica M-P (Typ 240) ’Grip’ by Rolf Sachs Set vil bli produsert i bare 79 eksemplarer, så selv om man ikke skulle finne prisen avskrekkende, er nok sjansen for å få tak i et eksemplar forholdsvis begrenset.

LES OGSÅ: Pent slitt Leica til 225.000

Kameraet vil kun være tilgjengelig fra enkelte utvalgte Leica-butikker rundt omkring i verden, melder Leica.

Kanskje tilgjengelig i Norge også

Leica Bresson AS
LEICA I NORGE: Katrine Adler-Gjerde hos Leica-importøren Bresson AS fotografert sammen med toppsjef og styreformann dr. Andreas Kaufmann hos Leica. (Foto: Toralv Østvang/PC World Norge)

Men ikke gi opp på forhånd.

– Kundene kan kontakte Bresson for mer informasjon om levering, svarer Katrine Adler-Gjerde hos Leicas representant i Norge, Bresson AS i Oslo, på spørsmål fra Kamerablogg.no om det nye spesialsettet blir å få kjøpt her til lands.

Prisen

Kameraet leveres i en pakkeløsning der man også får med et lyssterkt vidvinkelobjektiv, Leica Summilux-M 35 mm f/1.4 ASPH, samt blitsen Leica SF 40.

Bresson AS opplyser at veiledende pris for spesialutgavesettet altså er 149.000 kroner.

LES OGSÅ: De slåss om fotoentusiastene

Til sammenligning: Om man kjøper en vanlig Leica M-P (Typ 240) i Norge, er prisen for kamerahuset 69.000 kroner inklusive mva. Objektivet, Leica Summilux-M 35 mm f/1.4 ASPH, koster 45.000 kroner. Blitsen Leica SF 40 har en pris på 3.990 kroner. Summen blir altså 117.990 kroner.

Leica M-P (Typ 250)
MINIMALISTISK: Sammenlignet med mange andre kameraer holder Leica M-P en ganske minimalistisk stil – også i spesialutgaven. (Foto: Leica)

Foruten kamerahus, objektiv og blits får man med bærestropp og en rengjøringsbørste til kamerahuset, samt det som Leica kaller en premiumbørste til utsatte deler.

Spesialutgavene fra Leica produseres i Leicas fabrikker med et stort innslag av håndkraft.

Leica M-P (Typ 240)
BLITS: Spesialutgavesettet fra Leica inneholder også blits. (Foto: Leica)

Designet av Leica-kunstner

’Grip’-utgaven som nå legges ut for salg, er designet av kunstneren og Leica-fotografen Rolf Sachs. Som overflate på kamerahuset har Sachs valgt et materiale som vanligvis brukes i produksjonen av bordtennisracketer.

«Den røde, nuppete gummioverflaten endrer det ellers rene og enkle kameraet til et unikt og slående designobjekt samtidig som det skaper en helt ny brukeropplevelse», heter det i den norske pressemeldingen.

Diskret med rødt kamera?

Leicas rammesøker-kameraer er kjent for å være særdeles støysvake og har i alle år vært et favorittkamera hos gatefotografer som gjerne vil fotografere så diskret som mulig.

LES OGSÅ: Ryktene om ny Leica stemte

Basert på egen erfaring, riktignok bare med en iPhone i knallrødt deksel, vil jeg imidlertid påstå at denne fargen fungerer som en magnet på blikkene til folk man har rundt seg når man rusler rundt og fotograferer med rødt kamera.

Leica M-P (Typ 240)
GRAVERINGER: Spesialutgaven har graveringer som matcher fargen på kamerahuset. (Foto: Leica)

Men materialet oppleves sikkert som veldig trygt og godt å holde det dyrebare kameraet i, og personlig synes jeg kameraet ser veldig stilig ut. Selv om designen altså trolig går noe på bekostning av diskresjonen. Og prisen på tilgjengeligheten.

Matchende graveringer

Bresson AS skriver i pressemeldingen at utvalgte elementer på toppdekselet er tilpasset fargevalget på kamerahuset: graveringene på tilbehørsskoen, lukkerhjulet, av-/på-bryteren, videoknappen og utløseren er holdt i matchende rødfarge.

En “Rolf Sachs»-logo pryder baksiden av toppdekket som en signatur fra designeren. Enkelte graveringer på objektivet er også holdt i samme nyanse av rødt, heter det.

Om Rolf Sachs står følgende å lese: «Rolf Sachs ble født i Lausanne, Sveits, i 1955. Han studerte i England og USA. Han fant inspirasjon i kunsten rundt ham fra de tidlige årene av sin ungdom og ble kunstner selv i slutten av 1980-årene. Han jobber tverrfaglig både med fotografi, skulptur, set-design og installasjoner, og er inspirert av hverdagslige objekter og deres vesentlighet. Han søker etter det uvanlige og ukonvensjonelle i objektene og belyser dem på nye måter.»

Leica M-P (Typ 240)
35 MM VIDVINKEL: Objektivet er Leica Summilux-M 35 mm f/1.4 ASPH. (Foto: Leica)

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.