Samsung med dobbeltkamera

Samsung Glaxy A8
DOBBELTKAMERA: Samsung Galaxy A8 kommer med dobbelt selfie-kamera. (Foto: Samsung)
Samsung Glaxy A8
DOBBELTKAMERA: Samsung Galaxy A8 kommer med dobbelt selfie-kamera. (Foto: Samsung)

Samsung lanserer nå en oppdatert Galaxy A8-mobil med dobbelt kamera. Men hva er dobbeltkameraet myntet på?

[toc] Svaret er: Fotografen selv. På denne mobilen er det altså frontkamera, gjerne kalt selfie-kameraet, som er dobbelt. På andre mobiler med dobbeltkamera er det vanligvis bakkameraet, eller hovedkameraet, som er dobbelt, som for eksempel på iPhone-modellene med dobbeltkamera.

Ønsker dobbelt selfiekamera

Etter uttalelsene fra Samsung å dømme er det kjøperne av Samsungs mobiler som ønsker seg denne doble selfiekamera-løsningen.

– Den nye A-serien viser at vi er dedikerte og alltid lytter til våre kunders behov og ønsker, sier Andreas Bergqvist, nordisk produktsjef for Telekom i Samsung.

Han fortsetter: – Med Galaxy A8 har vi satt sammen alle favorittfunksjonene fra våre flaggskipsmodeller og introduserer blant annet den populære Infinity-skjermen. I tillegg lanserer vi for første gang en mobiltelefon med to frontkameraer med «Live Focus».

Tilpasset bokeh-effekt

Løsningen med dobbelt kamera består av ett kamera med oppløsning på 16 megapiksler og et tilleggskamera på åtte megapiksler. Begge har lysstyrke f/1,9.

I mobilkamera-sammenheng betyr dette at kameraene har en fast blenderåpning på f/1,9 – på mobilkameraer tas alle bilder med samme blenderåpning, mens eksponeringen justeres ved hjelp av endringer i lukkertid og ISO-innstilling, altså bildebrikkens lysfølsomhet.

Samsung Glaxy A8
HOVEDKAMERA: Baksidekameraet har lysstyrke f/1,7. Under objektivet er fingeravtrykksleseren. (Foto: Samsung)

Ved hjelp av den såkalte «Dual Capture-modusen» som Galaxy A8 er utstyrt med, tar man to selfie-bilder samtidig. Ifølge pressemeldingen kan man velge å alltid lagre et nærbilde, samtidig som man har en versjon som viser hele bakgrunnen.

LES OGSÅ: Samsung byr på mobil-overraskelser

Dette innebærer at de to frontkameraene må ha ulik brennvidde, men noen informasjon om eksakt brennvidde har jeg ikke greid å finne i spesifikasjonene.

Selfie-løsningen har en funksjon som Samsung kaller Live Focus og som gjør at brukeren selv kan kontrollere dybdeskarphetsområdet i bildet og tilpasse bokeh-effekten, altså graden av uskarphet i bakgrunnen i portretter.

Mat-modus

Blant de øvrige fotoegenskapene er scenevalget Food Mode, som skal gi stilige matbilder der man kan legge på diverse effekter.

Kameraet har digital bildestabilisator samt en hyperlapse-funksjon til å ta time-lapse-filmer med.

LES OGSÅ: Duell: Samsung S6 Edge mot iPhone 6

Hovedkameraet på baksiden er et 16 megapikslers kamera med lysstyrke f/1,7 og med fasedetekterende autofokus.

Øvre mellomklasse

Samsung Galaxy A8 tilhører altså Samsungs A-familie, som grovt sett regnes som mellomsjiktet i Samsungs mobilutvalg. For Galaxy A8 sin del snakker vi vel om øvre mellomklasse. Mobilen har arvet en del teknologi og funksjoner fra flaggskipsmodellen Galaxy S8.

Galaxy A8 kommer utgangspunktet i to varianter, den vanlige A8 med 5,6-tommers skjerm og A8+ med seks-tommers skjerm. Skjermene har samme oppløsning, 1080 x 2220 piksler, og er såkalte Super AMOLED-skjermer. Det ser imidlertid ut til at det bare er modellen med 5,6-tommers skjerm som kommer i salg i Norge.

Forkortelsen AMOLED står for øvrig for active-matrix organic light-emitting diode. Dette er en slags tynnfilm-skjermteknologi med organiske komponenter der en karbon-hydrogen-sammensetning utgjør det opplysbare sjiktet. Begrepet aktiv matrise refererer i denne sammenheng til teknologien for adresseringen av de individuelle pikslene.

LES OGSÅ; Med iPhone 8 Plus på Times Square

Skjermen har bredde/høydeproporsjoner på 18,5:9 og bør egne seg godt til å se film på.

Mobilen har støv- og fuktighetsbeskyttelse etter IP68-standarden.

Åtte kjerner

Galaxy A8 veier 172 gram og har dimensjonene 149,2 x 70,6 x 8,4 mm. Modellen har en åttekjerners prosessor og fire gigabyte internminne. To av kjernene opererer med en klokkefrekvens på 2,2 GHz, mens de seks øvrige arbeider roligere og mer strømbesparende på 1,6 GHz.

Innebygd lagringsplass er 32 eller 64 gigabyte. I tillegg kan man sette inn micro-SD-kort på opptil 256 GB. Batterikapasiteten er oppgitt til 3.000 milliamperetimer. A8 kjører i utgangspunktet Android 7.1.1 og er den første modellen i Samsungs A-serie som støtter Samsungs Gear VR-brille.

Kommer i januar

Samsung Galaxy A8 kommer i salg i Norge fra 19. januar 2018, og veiledende pris er satt til 5.290 kroner. Modellen leveres i utgangspunktet i sort, grått, blått eller gullfarge, men hvilke fargevalg som blir tilgjengelig i Norge, er ikke kunngjort ennå.

Samsung Glaxy A8
SPESIFIKASJONEN: Her er de tekniske spesifikasjonene til Samsung Galaxy A8 (og A8+). (Klikk for større bilde.) (Ill.: Samsung)

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.