Kameranytt.no

Samyang med aggressiv objektiv-prising

Samyang AF 35mm F/2,8 FE
KOMPAKT OG LETT: Samyang AF 35mm F/2,8 FE er et ganske lite og lett vidvinkelobjektiv. (Foto: Samyang)
Samyang AF 35mm F/2,8 FE
KOMPAKT OG LETT: Samyang AF 35mm F/2,8 FE er et ganske lite og lett vidvinkelobjektiv. (Foto: Samyang)

Koreanske Samyang er på banen med et rimelig alternativ til mer kostbare Sony- og Carl Zeiss-vidvinkler – nå med ny 35-mm.

[toc] I løpet av juli kommer Samyangs nye 35 mm-objektiv med autofokus i salg i Norge. Til en veiledende pris på 3.195 kroner koster det ned mot en tredjedel av Carl Zeiss-objektivet som Sony tilbyr med samme brennvidde og lysstyrke.

Samyang AF 35mm F/2,8 FE
AGGRESSIVT PRISET: Samyang har lansert rimelig normalvidvinkel for fullformatkameraer. (Foto: Samyang)

Objektivet er myntet på fullformats Sony-kameraer med E-fatning, hvilket først og fremst vil sin Sonys a7-serie. Det fulle navnet på objektivet er Samyang AF 35mm F/2,8 FE.

«Aggressivt prissatt»

Den norske distributøren Focus Nordic medgir selv at objektivet er «aggressivt prissatt», som det står i pressemeldingen.

«Samyangs objektiv er kjente for sin høye optiske kvalitet, men det hindrer ikke at dette objektivet bare koster ca. halvparten av et originalt. Det er dessuten lettere og mer kompakt, da det kun veier 85 gram og er 33 mm langt», skriver Focus Nordic i pressemeldingen.

Samyang AF 35mm F/2,8 FE
A7-OBJEKTIV: Det nye 35 mm-objektivet fra Samyang er i første rekke tiltenkt Sony a7-kameraene. (Foto: Samyang)

Det presiseres ikke hvilket Sony-objektiv som det sammenlignes med her, men hvis vi går inn på Sonys norske nettsider på jakt etter 35 mm-objektiver for FE-formatet – E-fatning i fullformat – med lysstyrke f/2,8, får vi én treff: Sonnar T* FE 35mm F2,8 ZA, et Zeiss-objektiv til 9.200 kroner. Kameraskribenten Ken Rockwell beskriver på sin nettside dette objektivet som «ultrasharp».

Det nye Samyang-objektivet koster altså bare litt over en tredjedel av prisen til 35-millimeteren som Sony tilbyr.

Hva med bildekvaliteten?

Da er det jo naturlig å spørre hvilken bildekvalitet et så mye rimeligere objektiv kan by på. Personlig har jeg aldri prøvd noen Samyang-objektiver, og naturligvis heller ikke dette nye, som ikke er kommet i salg ennå, så jeg har ikke noe faglig grunnlag for å bedømme dette.

Samyang AF 35mm F/2,8 FE
LOMMESTØRRELSE: Samyang 35 mm f/2,8 er et lite og lett objektiv sammenlignet med Samyangs mye mer lyssterke 50 mm med lysstyrke f/1,4. (Foto: Samyang)

En runde i diverse nettdebatter viser at noen vurderer Samyang negativt, men det er også en del som synes såre fornøyd med sine Samyang-objektiver.

Dermed er det bare å vente og se om det kommer noen troverdige objektivtester som kan fortelle oss litt mer om dette nye objektivet.

Et forslag fra en av nettdebattantene er for øvrig å se på dette som et særdeles interessant objektiv for dem som har kjøpt seg et brukt Sony a7-kamera og som ønsker et billig objektivt til kameraet.

Samyang AF 35mm F/2,8 FE
LETTVEKTER: Samyang 35 mm f/2,8 er et lett objektiv på bare 86 g. (Foto: Samyang)

Brukt på et av Sonys systemkameraer med APS-C-brikke, vil brennvidden tilsvare 52,5 mm.

Tekniske data

Her er de tekniske spesifikasjonene på det nye Samyang-objektivet.

Brennvidde35 mm
LysstyrkeF/2,8
Konstruksjon7 linser i 6 grupper, hvorav 2 asfæriske og 1 med ekstra høy lysbrytningsindeks
AntirefleksbehandlingUltra Multi Coating (UMC)
Nærgrense35 cm
Filterstørrelse49 mm
Antall blenderlameller7
Bildevinkel 35 mm: 42,96 grader
Lengde33 mm
Vekt86 gram (uten solblender)
Diameter61,8 mm (maksimal)

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.