Samyang tilbyr endelig autofokus

Samyang
SAMYANG MED AUTOFOKUS: To nye Samyang-objektiver kommer i salg i sommer: 50 mm normalobjektiv (til venstre) og 14 mm vidvinkel. (Foto: Samyang)
Samyang
SAMYANG MED AUTOFOKUS: To nye Samyang-objektiver kommer i salg i sommer: 50 mm normalobjektiv (til venstre) og 14 mm vidvinkel. (Foto: Samyang)

Sør-koreanske Samyang Optics lanserer nå nye objektiver for Sonys E-fatning for fullformat. Denne gang med full autofokus.

Det er to objektiver med fast optikk som snart er klare for markedet: En 14 mm vidvinkel med lysstyrke f/2,8 og et normalobjektiv med brennvidde på 50 mm og god lysstyrke på f/1,4.

Objektivene er myntet på Sonys fullformat-kameraer i Alpha 7-serien, altså a7, a7 II, a7R, a7R II, a7S og a7S II.

NEX-objektiver tidligere

Samyang Optics har også tidligere kommet med objektiver for Sony-kameraer, blant annet høsten 2013, da selskapet kunngjorde en serie objektiver for Sony daværende NEX-serie, med E-fatningen for APS-C-formatet.

Selskapet var produsenten som var først ute med tredjepartsoptikk for Sonys a7-serie høsten 2013. Den gang hadde imidlertid alle objektivene manuell fokus.

Endelig autofokus

Denne gang dreier det seg derimot endelig om objektiver med autofokus – de to første autofokus-objektivene i Samyangs over 40 år lange historie.

– Utrolig spennende. Dette kan bli riktige game-changers, sier produktspesialist Lasse Ericson hos Focus Nordic AB, som er er nordisk distributør for Samyang-objektivene.

I en pressemelding opplyser han at de to nye Samyang-objektivene ventes å komme i salg i Norge i slutten av juli. Prisene er ikke fastsatt ennå.

Optimalisert for speilløst

Det hele og fulle navnet på objektivene er henholdsvis Samyang 14mm F2.8 AS IF UMC og 50mm F1.4 AS IF UMC. Objektivene er utviklet med tanke på Sonys E-fatning for fullformatkameraer, optimalisert for speilløse kameraer.

Objektivene har en filterdiameter på 67 millimeter, ifølge Samyangs pressemelding.

Samyang betegner objektivene som noen av de mest lyssterke i sin klasse, med god bokeh-effekt – som handler om vakker, diffus bakgrunn i for eksempel nærbilder og portretter.

Objektivene er kompatible med autofokussensorer både for fasedektering og kontrastdetektering med tanke på rask og nøyaktig autofokus, hevder Samyang.

Startet i 1972

Samyang Optics ble startet allerede i 1972 som en produsent av tredjeparts optikk, objektiver for overvåkningskameraer og en del annet kameratilbehør.

Bedriften har opp gjennom årene produsert tredjeparts-optikk for alle de kjente kameramerkene, inkludert Nikon og Canon.

I tillegg har Samyang solgt en masse objektiver under forskjellige merkenavn som Vivitar, Falcon, Bell and Howell og flere andre, ifølge Wikipedia.

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.