Samyang tilbyr endelig autofokus

Samyang
SAMYANG MED AUTOFOKUS: To nye Samyang-objektiver kommer i salg i sommer: 50 mm normalobjektiv (til venstre) og 14 mm vidvinkel. (Foto: Samyang)
Samyang
SAMYANG MED AUTOFOKUS: To nye Samyang-objektiver kommer i salg i sommer: 50 mm normalobjektiv (til venstre) og 14 mm vidvinkel. (Foto: Samyang)

Sør-koreanske Samyang Optics lanserer nå nye objektiver for Sonys E-fatning for fullformat. Denne gang med full autofokus.

Det er to objektiver med fast optikk som snart er klare for markedet: En 14 mm vidvinkel med lysstyrke f/2,8 og et normalobjektiv med brennvidde på 50 mm og god lysstyrke på f/1,4.

Objektivene er myntet på Sonys fullformat-kameraer i Alpha 7-serien, altså a7, a7 II, a7R, a7R II, a7S og a7S II.

NEX-objektiver tidligere

Samyang Optics har også tidligere kommet med objektiver for Sony-kameraer, blant annet høsten 2013, da selskapet kunngjorde en serie objektiver for Sony daværende NEX-serie, med E-fatningen for APS-C-formatet.

Selskapet var produsenten som var først ute med tredjepartsoptikk for Sonys a7-serie høsten 2013. Den gang hadde imidlertid alle objektivene manuell fokus.

Endelig autofokus

Denne gang dreier det seg derimot endelig om objektiver med autofokus – de to første autofokus-objektivene i Samyangs over 40 år lange historie.

– Utrolig spennende. Dette kan bli riktige game-changers, sier produktspesialist Lasse Ericson hos Focus Nordic AB, som er er nordisk distributør for Samyang-objektivene.

I en pressemelding opplyser han at de to nye Samyang-objektivene ventes å komme i salg i Norge i slutten av juli. Prisene er ikke fastsatt ennå.

Optimalisert for speilløst

Det hele og fulle navnet på objektivene er henholdsvis Samyang 14mm F2.8 AS IF UMC og 50mm F1.4 AS IF UMC. Objektivene er utviklet med tanke på Sonys E-fatning for fullformatkameraer, optimalisert for speilløse kameraer.

Objektivene har en filterdiameter på 67 millimeter, ifølge Samyangs pressemelding.

Samyang betegner objektivene som noen av de mest lyssterke i sin klasse, med god bokeh-effekt – som handler om vakker, diffus bakgrunn i for eksempel nærbilder og portretter.

Objektivene er kompatible med autofokussensorer både for fasedektering og kontrastdetektering med tanke på rask og nøyaktig autofokus, hevder Samyang.

Startet i 1972

Samyang Optics ble startet allerede i 1972 som en produsent av tredjeparts optikk, objektiver for overvåkningskameraer og en del annet kameratilbehør.

Bedriften har opp gjennom årene produsert tredjeparts-optikk for alle de kjente kameramerkene, inkludert Nikon og Canon.

I tillegg har Samyang solgt en masse objektiver under forskjellige merkenavn som Vivitar, Falcon, Bell and Howell og flere andre, ifølge Wikipedia.

Del dette innlegget med andre

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Abonneér på Kameranytts nyhetsbrev

Da får du melding i e-postkassen din hver gang Kameranytt publiserer en ny artikkel

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.

Hold deg oppdatert

Abonnér på nyhetsbrevet!

Da får du en e-postmelding hver gang Kameranytt publiserer en artikkel.

Kameranytt deler ikke informasjon om sine abonnenter med noen.

Abonnement blir aktivert ved hjelp av e-postmelding for bekreftelse. Sjekk søppelpost hvis e-postmeldingen ser ut til å utebli.