Sigma: Arbeidshest og lyssterk vidvinkel

Sigma 24-70mm F2.8 DG OS HSM A
Sigmas nye 24-70 mm-zoom begynner nå å komme i norske fotobutikker. (Foto: Sigma)
Sigma 24-70mm F2.8 DG OS HSM A
Sigmas nye 24-70 mm-zoom begynner nå å komme i norske fotobutikker. (Foto: Sigma)

Sigma har nå begynt å levere to spennende objektiver som ble kunngjort i vinter.

[toc] Det ene objektivet markedsføres som en arbeidshest av et zoomobjektiv, mens det andre er et lyssterkt ultravidvinkelobjektiv.

Verdens første og eneste

Sigma betegner det nye vidvinkelobjektivet som verdens første – og foreløpig eneste – ultravidvinkelobjektiv for fullformatkameraer med lysstyrke på f/1,8.

Zoomobjektivet som lanseres samtidig med vidvinkelen, har brennviddeomfang på 24-70 mm, og ifølge Sigma er det utstyrt med en usedvanlig kraftig optisk bildestabilisator-funksjon.

De to nye objektivene ble kunngjort sist vinter, og her på Kamerablogg.no ble de omtalt 10. mars. Artikkelen finner du her:

LES OGSÅ: Sigma utfordrer Nikon og Canon

Objektivene er altså Sigma 14mm F1.8 DG HSM A og Sigma 24-70mm F2.8 DG OS HSM A.

Art-objektiver

Begge objektivene hører hjemme i Sigmas Art-objektivfamilie, som er betegnelsen på Sigmas premium-objektiver, en del av dem lyssterke objektiver med fast brennvidde, andre forholdsvis lyssterke zoomobjektiver, og alle med det som Wikipedia kaller «høy optisk ytelse».

Sigma 14mm F1.8 DG HSM A
Sigmas 14 mm-vidvinkelobjektiv markedsføres som verdens første ultravidvinkel for fullformat med lysstyrke på f/1,8. (Foto: Sigma)

Begge har også bokstavene DG med i navnet. Betegnelsen står for Digitale Grade og betyr at dette er objektiver designet for fullformatkameraer, men som også kan brukes på kameraer med APS-C-bildebrikke. Sigmas objektiver merket DC – Digital Compact – er derimot konstruert primært for bruk på APS-C-kameraer.

Prisene

I en e-postmelding til Kamerablogg.no har Sigma USA nå opplyst at de to nye objektivene er kommet i butikkene, og et søk på nettsidene til norske kameraforhandlere viser at objektivene i hvert fall er kommet opp på en del prislister, selv om det ser ut til å være noen dagers bestillingstid på objektivene.

Den lyssterke 14 mm-vidvinkelen ser ut til å ligge i prissjiktet 15.500-16.000 kroner, med litt variasjoner avhengig av fatning – objektivet kommer med fatning for Nikon, Canon og Sigma.

24-70 mm-zoomobjektivet koster fra rundt 14.000 til 15.000 kroner i norske fotobutikker, ifølge Prisjakt.no. Også dette objektivet har fatning for Nikon, Canon og Sigma.

Toralv Østvang

I 50 år har jeg vært journalist i dagspresse og teknologi-medier, blant annet de norske utgavene av PC World, Macworld og Computerworld. Er pensjonist, men følger den digitale kamerautviklingen på min nyhetsblogg.

Del dette innlegget med andre

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Abonneér på Kameranytts nyhetsbrev

Da får du melding i e-postkassen din hver gang Kameranytt publiserer en ny artikkel

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.

Hold deg oppdatert

Abonnér på nyhetsbrevet!

Da får du en e-postmelding hver gang Kameranytt publiserer en artikkel.

Kameranytt deler ikke informasjon om sine abonnenter med noen.

Abonnement blir aktivert ved hjelp av e-postmelding for bekreftelse. Sjekk søppelpost hvis e-postmeldingen ser ut til å utebli.