Sigma: Arbeidshest og lyssterk vidvinkel

Sigma 24-70mm F2.8 DG OS HSM A
Sigmas nye 24-70 mm-zoom begynner nå å komme i norske fotobutikker. (Foto: Sigma)
Sigma 24-70mm F2.8 DG OS HSM A
Sigmas nye 24-70 mm-zoom begynner nå å komme i norske fotobutikker. (Foto: Sigma)

Sigma har nå begynt å levere to spennende objektiver som ble kunngjort i vinter.

[toc] Det ene objektivet markedsføres som en arbeidshest av et zoomobjektiv, mens det andre er et lyssterkt ultravidvinkelobjektiv.

Verdens første og eneste

Sigma betegner det nye vidvinkelobjektivet som verdens første – og foreløpig eneste – ultravidvinkelobjektiv for fullformatkameraer med lysstyrke på f/1,8.

Zoomobjektivet som lanseres samtidig med vidvinkelen, har brennviddeomfang på 24-70 mm, og ifølge Sigma er det utstyrt med en usedvanlig kraftig optisk bildestabilisator-funksjon.

De to nye objektivene ble kunngjort sist vinter, og her på Kamerablogg.no ble de omtalt 10. mars. Artikkelen finner du her:

LES OGSÅ: Sigma utfordrer Nikon og Canon

Objektivene er altså Sigma 14mm F1.8 DG HSM A og Sigma 24-70mm F2.8 DG OS HSM A.

Art-objektiver

Begge objektivene hører hjemme i Sigmas Art-objektivfamilie, som er betegnelsen på Sigmas premium-objektiver, en del av dem lyssterke objektiver med fast brennvidde, andre forholdsvis lyssterke zoomobjektiver, og alle med det som Wikipedia kaller «høy optisk ytelse».

Sigma 14mm F1.8 DG HSM A
Sigmas 14 mm-vidvinkelobjektiv markedsføres som verdens første ultravidvinkel for fullformat med lysstyrke på f/1,8. (Foto: Sigma)

Begge har også bokstavene DG med i navnet. Betegnelsen står for Digitale Grade og betyr at dette er objektiver designet for fullformatkameraer, men som også kan brukes på kameraer med APS-C-bildebrikke. Sigmas objektiver merket DC – Digital Compact – er derimot konstruert primært for bruk på APS-C-kameraer.

Prisene

I en e-postmelding til Kamerablogg.no har Sigma USA nå opplyst at de to nye objektivene er kommet i butikkene, og et søk på nettsidene til norske kameraforhandlere viser at objektivene i hvert fall er kommet opp på en del prislister, selv om det ser ut til å være noen dagers bestillingstid på objektivene.

Den lyssterke 14 mm-vidvinkelen ser ut til å ligge i prissjiktet 15.500-16.000 kroner, med litt variasjoner avhengig av fatning – objektivet kommer med fatning for Nikon, Canon og Sigma.

24-70 mm-zoomobjektivet koster fra rundt 14.000 til 15.000 kroner i norske fotobutikker, ifølge Prisjakt.no. Også dette objektivet har fatning for Nikon, Canon og Sigma.

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.