Sirui med trio av filmobjektiver – nå med autofokus

Sirui Sniper AF
ANAMORFISK: Her er 23 mm-utgaven av Sirui Sniper AF-objektivene, en familie på tre objektiver utviklet spesielt for å gi gode filmatiske videoopptak. (Pressefoto: Sirui.)

Kinesiske Sirui lanserer nå hele tre nye objektiver i sin serie av «anamorfiske» filmobjektiver. Altså objektiver utviklet spesielt for å gi videoopptakene en utpreget filmatisk effekt.

Anamorfiske objektiver har tradisjonelt vært ganske dyre, men de tre nye objektivene fra Sirui må vel kunne sies å ha en ganske folkelig pris. Du finner prisene på slutten av artikkelen.

For Sony, Fujifilm og Nikon

Objektivene kan leveres med tre valgfrie objektivfatninger for henholdsvis Sony E, Fujifilm X og Nikon Z. De er myntet på kameraer med APS-C-bildebrikke og bildesensorer i Super 35-format, som har omtrent de samme dimensjonene.

Sirui Sniper AF
FARGERIKT … ELLER?: Man kan får Sirui Sniper AF-objektivene i henholdsvis sølv, hvitt og sort. (Pressefoto: Sirui.) (Klikk for større bilde.)

Mange som driver med digital filming har en aldri så liten forkjærlighet for APS-C-formatet og velger gjerne det framfor fullformat nettopp på grunn av likheten i utsnitt og dybdeskarphet med klassiske Super 35-opptak. Sistnevnte er et format som har sine historiske røtter innen tradisjonell kinofilm-teknologi.

Bokeh i fokus

Filmobjektivene fra Sirui er designet med særlig vekt på god bokeh. Det er altså dybdeskarpheten som er i fokus – bokstavelig talt. Eller rettere sagt vakker gjengivelse av elementer i videobildet som ikkeer i fokus. Med andre ord den uskarpe forgrunnen og bakgrunnen.

Sirui Sniper AF
TIL MANGE KAMERAER: Sirui Sniper AF-objektivene kan fås med tre forskjellige fatninger, for Sony E, Fujifilm X og Nikon Z. (Pressefoto: Sirui.) (Klikk for større bilde.)

Det som hjelper på bokeh-en på disse objektivene er at de også er ganske lyssterke med største blenderåpning på f/1,2. I tillegg har de 11 blenderlameller som også skal bidra til myk, rund og vakker bokeh.

For en innføring i anamorfisk optikk og dens plass i film- og video-historien kan du gjerne skumme igjennom denne artikkelen min fra 2020:

LES OGSÅ: Hva er anamorfisk objektiv? Trenger du et?

Sirui Sniper AF

De tre Sirui-objektivene som lanseres nå, har fått fellesbetegnelsen Sirui Sniper AF. Trioen består av tre objektiver med fast brennvidde på henholdsvis 23 mm, 33 mm og 56 mm. Omregnet til fullformat tilsvarer dette 35 mm, 50 mm og 85 mm.

Altså en god, gammel trio bestående av et vidvinkelobjektiv, et normalobjektiv og en portrett-tele. Man kan faktisk få kjøpt dem i en samlepakke – med kvantumsrabatt. Men de er naturligvis tilgjengelig enkeltvis også.

Sirui Sniper AF
SIRUI SNIPER LENS APS-C AF 23MM F1.2 BLACK CARBON

Konstruksjonen

23 mm- og 56 mm-objektivene er konstruert med 12 linseelementer fordelt på 11 grupper, mens 33 mm-objektivet har 11 elementer i 10 grupper. I konstruksjonen er det bruk linseelementer med høy brytningsindeks – High Refractive Index Glass. 33 mm- og 56 mm-objektivene har også ED-linseelementer som ifølge pressemeldingen fra distributøren Focus Nordic skal bidra til forbedret bildekvalitet fra kant til kant, uavhengig av fokusavstand og blenderåpning.

Alle objektivene i Sniper-serien har filtergjenge på 58 mm. Man skal raskt kunne bytte objektiv uten å måtte balansere på nytt hvis man bruker stabilisator eller gimbal.

Sirui Sniper AF
FOR NIKON-KAMERAER: Her er et Sinui Sniper-objektiv med Nikon Z-fatning. (Pressefoto: Sirui.) (Klikk for større bilde.)

Objektivene har en STM-fokusmotor som skal bidra til rask og presis fokusering. Alle de tre objektivene støtter autofokus-sporing av motiv og øyne både for stillbilder og video.

Tre farger

De som liker å ha mulighet til å velge mellom flere farger på kamerautstyret sitt, synes sikkert det er fint at man kan velge mellom tre farger på disse objektivene: Sort karbon, sølv og hvitt. 

Prisene

Sirui Sniper AF-objektivene skal bli tilgjengelige på det norske markedet i desember 2023. Prisen på hvert av de tre objektivene med brennvidde på henholdsvis 23 mm, 33 mm og 56 mm, er cirka 4.700 kroner. Man kan også få kjøpt alle tre objektivene som et samlet kit og med et beskyttende etui. Prisen er da 13.090 kroner.

Sirui Sniper AF
FAMILIEN: Sirui Sniper AF-objektivene vil bli solgt inn som en familie budsjettvennlige filmatiske objektiver. (Pressefoto: Sirui.) (Klikk for større bilde.)

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.