Skrekkfilm-kamera opp/ned

Polaroid Originals OneStep2 Stranger Things Edition
OPP/NED: Sammenlignet med tidligere Polaroid OneStep-kameraer er mye definitivt snudd på hodet når det gjelder Stranger Things Edition. (Foto: Polaroid Originals)
[smartslider3 slider=”2″]

OPP/NED: Sammenlignet med tidligere Polaroid OneStep-kameraer er mye definitivt snudd på hodet når det gjelder Stranger Things Edition. Men hva er egentlig opp og ned? Kameraet – eller logoen, og resten av teksten? (Foto: Polaroid Originals)

Ønsker du deg et skrekkfilm-kamera som du kan bruke opp/ned? Et ganske sært ønske for de fleste av oss kanskje, men ikke for dem som følger ivrig med på Netflix-serien Stranger Things.

[toc] 4. juli starter tredje sesong av Stranger Things-serien, og i den forbindelse har Focus Nordic, distributør av fotografiske produkter, begynt å levere en spesialutgave av et godt, gammelt Polaroid-kamera til utvalgte forhandlere. 

Det er Polaroid Originals, det nederlandske firmaet som har overtatt rettighetene til mange fordums Polaroid-produkter og -patenter, som står bak det nye «Netflix-kameraet». Selskapet produserer fortsatt såkalt øyeblikksfilm for Polaroid-kameraer samt utvalgte Polaroid-baserte kameramodeller, blant annet under merkevarenavnet OneStep.

Øyeblikksfilm

Til dem som er for unge til å ha fått med seg hva Polaroid-konseptet går ut på, kan vi kort oppsummere at dette er betegnelsen på en type kameraer utrustet med en form for øyeblikksfilm som fremkalles inne i kameraet, hvoretter det ferdige bildet mates ut av kameraet, gjerne på rundt ett minutts tid.

Polaroid Originals OneStep2 Stranger Things Edition
FORBILDET: Polaroid Land Camera Supercolor 1000 ble i USA markedsført under merkenavnet OneStep. (Foto: Jacek Halicki, Creative Commons CC BY-SA 4.0) (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/deed.en)

Det er den amerikanske forskeren Edwin Land som regnes som Polaroid-kameraenes opphavsmann. Han lanserte det første kommersielle øyeblikkskameraet i 1948. Men en av forløperne til denne kamerateknologien finner vi så langt tilbake som i 1923, ifølge Wikipedia.

LES OGSÅ: Kamera med fotoskriver

Kameraet som nå er kommet i salg, bærer det hendige navnetPolaroid Originals OneStep2 Stranger Things Edition.

Skrekkfilm-serie

Stranger Things er en science fiction-basert skrekkfilm-serie produsert for Netflix. Serien hadde premiere sommeren 2016. Første sesong besto av åtte episoder, etterfulgt av ni episoder i andre sesong i 2017. Startskuddet for tredje sesong, som vil bestå av åtte episoder, er 4. juli 2019.

Hendelsene i serien er lagt til en oppdiktet by kalt Hawkins i den amerikanske delstaten Indiana på 1980-tallet, og både tidsbildet og den filmatiske stilen i serien har et utpreget 1980-tallspreg, ifølge Wikipedia.

Polaroid Originals OneStep2 Stranger Things Edition
NOSTALGI: Skarpheten i bildene man får med det nye Polaroid-kameraet, kan vel best betegnes som nostalgisk. (Foto: Plaroid Originals)

Et forskningslaboratorium i nærheten driver offisielt med forskning på vegne av det amerikanske energidepartementet, men i all hemmelighet utføres det også eksperimenter knyttet til paranormale og overnaturlige fenomener, med mennesker som forsøkskaniner. Blant annet greier forskerne, uten å være klar over det, å åpne inngangen til en alternativ dimensjon kalt «Upside Down», noe som får uventede konsekvenser for innbyggerne i den lille byen.

Opp/ned-kamera

Det er nok denne opp/ned-vendte dimensjonen som ligger bak designen av det nye Polaroid-kameraet, som utvilsomt ser ut som en kjent Polaroid-design – snudd på hodet.

Forbildet til det nye kameraet finner vi blant annet hos Land Camera 1000, fra siste del av 1970-tallet. Kameraet ble produsert av Polaroid og var basert på det kjente Polaroid SX-70-kameraet, men ble i USA markedsført under navnet OneStep.

Polaroid Originals OneStep2 Stranger Things Edition
SØKEREN NEDERST: Siden mye er opp/ned i Stranger Things-serien, er det vel bare naturlig at søkeren på det nye kameraet er nederst? Eller hva? (Foto: Polaroid Originals)

LES OGSÅ: Polaroid gjenoppstår. Eller…?

Kameraet som lanseres nå, har en slags opp/ned-design sammenlignet med Polaroids OneStep2-kamera. Spesialutgaven er i TV-seriens ikoniske røde og blå farger.

De kamera-tekniske spesifikasjonene er ganske enkle. Den nye OneStep2-versjonen er oppdatert med et fiksfokus-objektiv som gir skarpt bilde fra 61 cm til uendelig, har innebygd blits, USB-lading og selvutløser. Kameraet har optisk søker. Batteriet i kameraet holder i opptil 60 dager, ifølge distributøren. 

Kameraet fungerer med den nye generasjonen av Polaroid Originals i-Type-film og 600 instant-filmer.

Filmpakker

Polaroid Originals OneStep2 Stranger Things Edition
FILMPAKKE: Esken til en av filmpakkene til Stranger Things-kameraet. (Foto: Polaroid Originals)

Polaroid Originals lanserer også filmpakker med design og farger hentet fra Stranger Things-serien. Hver filmpakke gir åtte bilder med ulike grafiske elementer hentet fra den fiktive byen Hawkins.

Priser

Polaroid Originals OneStep2 Stranger Things Edition-kameraet koster cirka 1.400 kroner, mens en filmpakke med åtte bilder koster cirka 190 kroner.

Polaroid Originals OneStep2 Stranger Things Edition
STRANGER THINGS: Opphavspersonene bak Stranger Things-serien og skuespillerne i serien samlet under et arrangement i San Diego i California i 2017. (Foto: Cage Skidmore, Creative Commons CC BY-SA 2.0) (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/)

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.