Kameranytt.no

Slik er den nye fjordbyen blitt til

Sukkerbiten
SUKKERBITEN: Bjørvika med den gamle Sukkkerbiten, 2010. (Foto: Adrian Bugge)

Fotografiens Hus viser i september fotoutstillingen «Den nye byen», der Sukkerbiten er blant motivene. Her er det som kjent strid om byggingen av det planlagte Fotografihuset.

[toc] Utstillingen viser bilder tatt av fotograf Adrian Bugge av fjordbyen Oslo gjennom de siste 15 årene. Her vil vi få se Bugges visuelle tolkninger av omstridte steder og bygninger langs fjordkanten i Oslo. Barcode, Munchmuseet og Sukkerbiten er blant motivene.

Sukkerbiten er som kjent den lille øya utenfor operabygget der det planlegges en kombinert park og bygging av det nye Fotografihuset, et utbyggingsforslag som har skapt heftig debatt de siste månedene.

Ikke postkort-bilder

Adrian Bugge har ruslet mye rundt i det gamle havneområdet gjennom de siste 15 årene.

– Jeg begynte med å fotografere de delvis lukkete havneområdene som få var interessert i før de skulle jevnes med jorden. Etterpå når alt er forandret, fikk disse bildene en ny betydning. I de nye områdene har jeg prøvd å se bort fra de åpenbare postkortmotivene og heller forsøkt å formidle hvordan jeg personlig opplever dem, sier Adrian Bugge.

5.-29. september

Utstillingen «Den nye byen» åpnes klokka 18 torsdag 5. september 2019 og varer fram til og med søndag 29. september.

Barcode
FASADEN MOT FJORDEN: Barcode-rekka, fotografert i 2016. (Foto: Adrian Bugge)

Under Oslo Kulturnatt fredag 13. september holdes det et arrangement i tilknytning til utstillingen der forfatter Ole Robert Sunde vil delta i en samtale med forfatter Hans Petter Blad og arkitekt Halvor Weider Ellefsen. Sunde har skrevet et essay i Dagbladet med utgangspunkt i Adrian Bugges bilder, og både Blad og Ellefsen har bidratt med tekster i fotoboka «Den nye byen», som Bugge ga ut tidligere i år.

Utstillingen tar utgangspunkt i denne boka, men er en selvstendig videreføring med en del helt nye bilder sammen med utvalgte bilder fra boka, som er utgitt på Kunstbokforlaget Uten Tittel.

Langvarige prosjekter

Adrian Bugge er en fotograf som jobber med langvarige prosjekter. Målet er å undersøke omgivelsene visuelt ut fra det han til enhver tid ser. Bildene viser også hvordan omgivelsene forandres over tid. I 2018 hadde Bugge en separatutstilling kalt «Inngrep» på Galleri BOA.

Lambda
DET NYE MUNCHMUSEET: Lambda-bygningen, fotografert i mars 2019. (Foto: Adrian Bugge)

Bugge er medlem av Norske Billedkunstnere (NBK), Billedkunstnerne i Oslo og Akershus (BOA) og Forbundet Frie Fotografer (FFF). Han er dessuten styremedlem i Bjørka Verksted for kamerabasert kunst.

Fotografiens Hus ligger i Rådhusgata 20 i Oslo sentrum.

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.