Snapshot-utstilling i Fotografiens Hus

cicilie risåsen

En kombinasjon av fotografier og malerier er kjernen i utstillingen som fotograf og kunstmaler Cicilie Risaasen nå har i Fotografiens Hus i Oslo.

Utstillingen bærer navnet «talktotheeye», som er identisk med nettadressen til Cicilie Riaasens nettsted. I alt er det bilder og malerier fra en periode på over ti år på utstillingen.

Snapshots

Motivene hos Cicilie Risaasen er hentet fra hverdagen og kan være alt fra heldekkende gardiner og uoppredde senger, lysrør, trappeganger, slitne hoteller og motorsykkelklubber, heter det i pressemeldingen fra Fotografiens Hus.

Risaasen tar utelukkende snapshots, ifølge pressemeldingen. Bildene kan se ut som studioarbeider eller iscenesettelser, men det er de aldri. De er tatt der og da, i et øyeblikks klikk, av en tilstedeværende fotograf, heter det.

Magiske øyeblikk

– Når jeg jobber med kameraet, er jeg ute etter en avslappet, men skjerpet oppmerksomhet som gjør meg istand til å fange impulsen fra steder og mennesker som trigger meg, sier Cicilie Risaasen.

cicilie risåsen
(Foto: Cicilie Risaasen)

– Jeg ønsker å få tak i en flik av de magiske øyeblikkene som har en egen kraft man ikke kan kalkulere seg frem til på forhånd, sier hun.

Noen av Cicilie Risaasens fotografier er senere blitt brukt som grunnlag for malerier. Et lite utvalg av dem er inkludert i utstillingen.

Stor produksjon

Risaasen har en stor produksjon som fotograf og maler. Utstillingen i Fotografiens Hus er en fortsettelse av en utstilling med samme navn som Risaasen tidligere hadde i Trafo Kunsthall i Asker. Utstillingen der ble av Klassekampen omtalt som en av årets beste.

Utstillingen i Fotografiens Hus er et nennsomt utvalg av Risaasens verker, og kurator Bjørn Hatterud har fargekoordinert utvalget av verker.

cicilie risåsen
(Foto: Cicilie Risåsen)

Cicilie Risaasen ble født i Elverum i 1969. Hun arbeider og bor i Oslo, og har fotografert og malt siden 1991. Hun har bakgrunn fra Strykejernet Kunstskole, Universitet i Oslo, har hatt veiledning fra Roar Werner Eriksen og Markus Brendemoe og fra Mentorprogrammet hos Nordphotography.

Et utvalg av Cicilie Risaasens verker kan du se på hennes nettsted http://talktotheeye.com.

Utstillingen i Fotografiens Hus varer fram til 2. februar 2020. Fotografiens Hus ligger i Rådhusgata 20 i Oslo sentrum.

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.