Sony forbedrer FTP-overføringen fra a9

Sony a9
FARTSMONSTER: Sony a9 er et kamera bygd for fotografering i høyt tempo. (Foto: Toralv Østvang)
Sony a9
FARTSMONSTER: Sony a9 er et kamera bygd for fotografering i høyt tempo. (Foto: Toralv Østvang)

Sony slåss for at det superraske a9-kameraet skal få større innpass blant nyhets- og sportsfotografer. Rask og enkel FTP-overføring er et av virkemidlene.

[toc] Sony har nå lagt ut en fastvare-oppdatering for Sony a9 som skal gjøre det både enklere, raskere og mer effektivt å overføre bilder til FTP-servere. 

Basert på tilbakemeldinger fra a9-brukere har Sony forbedret løsningen for FTP-overføringer og lagt dette inn i fastvareoppdatering versjon 4.00, som nå er lagt ut for nedlasting.

LES OGSÅ: Sony a9: Speilløst fartsmonster

Det har kommet litt kritikk av den opprinnelige implementeringen av FTP-basert bildeoverføring fra Sony a9 – tungvint og lite fleksibel å konfigurere, har noen hevdet.

Konkurrerer i toppen

Sony Alpha 9 ble lansert våren 2017 og er blitt markedsført som Sonys fullformat-flaggskipskamera som skal konkurrere med toppkameraene til Nikon og Canon. Målgruppene er i første rekke sports- og nyhetsfotografer som har behov for svært raske kameraer. Det sies at kameraet også har fått et visst innpass i markedet for profesjonell bryllupsfotografering, der det ofte er om å gjøre å fange øyeblikket i situasjoner som ikke kan regisseres om igjen.

Sony a9
KOMMUNIKASJON: Sony a9 er myntet på fotografer som har behov for rask overføring av bildene sine. Blant annet har kameraet innebygd Ethernet-port. (Foto: Toralv Østvang)

Sony a9-kameraet er et speilløst fullformat-kamera med oppløsning på 24 megapiksler og mulighet for å ta serieopptak med en hastighet på opptil 20 bilder i sekundet. I Norge ligger prisen for kamerahuset nå på rundt 42.000 kroner.

Rett inn til nyhetsredaksjonen

Hensikten med bildeoverføring til FTP-servere – File Transfer Protocol, en standard for filoverføring mellom en klient og en server i et nettverk – er først og fremst å sikre rask overføring fra en fotograf ute i felten eller på en sportsarena og inn til nyhetsredaksjonen som fotografen arbeider for.

LES OGSÅ: Sony a9 med høy DxO-score

Med 4.00-versjonen av fastvaren til a9-kameraet har Sony gjort store forbedringer av FTP-funksjonaliteten. Opprinnelig kunne man på forhånd legge inn adressen til tre FTP-servere som bilder kunne overføres til. Nå er dette tallet økt til ni FTP-servere.

Brukeren kan nå dessuten konfigurere mappestrukturen på FTP-serveren og lagre bildedata i hvilken som helst mappe man ønsker. Det er også mulig å sende bilder fra hver av lagringskortplassene i kameraet til hvert sitt forhåndsdefinerte lagringssted eller gjøre FTP-serverkonfigrasjonen identisk med serverlokasjonen i kameraet, ifølge Sonys pressemelding.

LES OGSÅ: Sony a9-egenskapene drypper nedover

Bildevalget

Fotografen kan nå velge om det er enkeltbilder som skal overføres, om det er en batch av alle bilder som er lagret med beskyttelse eller om det er alle bilder som ikke er overført ennå. Ved å filtrere oversendelsen på denne måten fra kameraet blir det enklere å overføre bilder, heter det. Man kan også bestemme hvilke filformater som skal overføres – Raw/JPEG/Raw+JPEG – og man kan definere en funksjonstast som starter overføringen av det bildet man ser på i øyeblikket.

4.00-nedlastingen av fastvaren til Sony a9 kan lastes ned gratis fra Sonys nettsted for kundestøtte.

Hva er fastvare? 

Firmware, eller fastvare, som det gjerne kalles på norsk, er programvaren som aktiveres når datamaskinen starter opp og som tilrettelegger en del av den grunnleggende funksjonaliteten til datamaskinen – i dette tilfellet altså det digitale kameraet. Fastvaren ligger i en del av arbeidslageret som ikke kan endres av brukeren, men som i mange tilfeller altså kan oppdateres av brukeren.

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Dette feltet er nødvendig.

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.