Sony går for sølv og ny zoom

Sony SEL 18135
NY ZOOM: Sonys nye 18-135 mm-objektiv kommer i salg i februar. (Foto: Sony)
Sony SEL 18135
NY ZOOM: Sonys nye 18-135 mm-objektiv kommer i salg i februar. (Foto: Sony)

Sony har nå lansert et nytt allround-zoomobjektiv for sine APS-C-kameraer og samtidig kunngjort at Sony a6300 snart også fås i sølvfarge.

[no_toc] Det nye objektivet har et zoomomfang på 18-135 mm, som omregnet til APS-C-formatet tilsvarer 27-202,5 mm. Altså 7,5x optisk zoom.

Lysstyrken er fra f/3,5 i vidvinkelmodus til f/5,6 i full telemodus.

Med andre ord snakker vi om en real allround-zoom som for mange sikkert kan være omtrent det eneste objektivet man benytter – skjønt, mye av hensikten med systemkameraer er naturligvis at man når som helst kan bytte til et annet objektiv når situasjonen og motivet tilsier det.

LES OGSÅ: PRØVD: Sony med super-bokeh

Jeg har sett spådommer om at objektivet kan komme til å bli et såkalt kit-objektiv, som altså leveres i pakkeløsning for eksempel med Sony a6300, og da til en god del lavere pris enn om det kjøpes separat. Tiden vil vise om dette vil skje.

Kompakt

Det nye objektivet bærer modellnavnet SEL 18135 og er forholdsvis kompakt. Vekten er oppgitt til 135 g, og dimensjonene er 67,2 x 88 mm.

Sony SEL 18135
KOMPAKT: Sony E 18-135 mm F3,5-5,6 er blant de mest kompakt i klassen. (Foto: Sony)

Objektivet er det 46. i rekken av Sonys objektiver med E-fatning og er beregnet på Sonys APS-C-kameraer, som for eksempel a6000, a6300 og a6500.

Sonys optiske bildestabilisering Optical Steady Shot er innebygd i objektivet.

LES OGSÅ: Sony vant pris i Norge

18-135 mm-objektivet vil komme i butikkene i februar, og veiledende pris er satt til 6.700 kroner.

I sølv

Apropos Sony a6300: Dette kameraet har til nå kun vært tilgjengelig i sort, men i februar kommer det også en sølvfarget utgave av kameraet.

Sony SEL 18135
SØLV-SONY: Sony a6300 kommer i februar i sølvfarge. (Foto: Sony)

Personlig synes jeg det sølvfargede kamerahuset ser veldig elegant ut. Det hadde vært fint om Sony kunne følge opp med matchende sølvfarge på noen av objektivene sine.

LES OGSÅ: Sony a9-egenskaper drypper nedover

Foreløpig er bare noen få objektiver med elementer av noenlunde matchende metall/sølv-farge tilgjengelig, men alle ser ut til å være litt eldre objektiver lansert i Sonys NEX-periode. Jeg nevner blant andre pannekakeobjektivet E 16 mm F2,8, zoomobjektivet E 18-55 mm F3,6-5-6 OSS og zoomobjektivet E 18-200 mm F3,5-6,3 OSS, samt makroobjektivet E 30 mm F3,5 makro.

LES OGSÅ: PRØVD: Sony a6300 – vanskelig å slå

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.