Sony godtar norske proffer

Sony
PROFFKAMERAER: Utsnitt fra Sonys liste over kameraer og objektiver som kvalifiserer for profesjonell kundestøtte. (Skjermdump: Sony)
Sony
PROFFKAMERAER: Utsnitt fra Sonys liste over kameraer og objektiver som kvalifiserer for profesjonell kundestøtte. (Skjermdump: Sony)

Stadig flere profesjonelle fotografer svitsjer til Sony, hevder Sony og innlemmer nå norske fotografer i sitt proff-supportprogram.

[toc] Foruten telefonsupport myntet på brukerne av Sonys profesjonelle kameraprodukter inneholder støtteprogrammet gratis sensorrens to ganger i året, gratis backup-kamera når ens egne kameraer er inne til reparasjon eller service, og gratis innsending og retur av kameraer som må til reparasjon.

Supportprogrammet kalles Sony Imaging Pro Support Programme.

Tegn i tiden

Kunngjøringen er ett av flere tegn i tiden på at Sony satser sterkt på å skaffe seg tillit hos profesjonelle fotografer verden over. Andre signaler er naturligvis en del av selve kameralanseringene, med kameraer som a7R III, a9 og en rekke andre som definitivt frir til profesjonelle fotografer.

LES OGSÅ: Sonys a9-egenskaper drypper nedover

Og til ivrige kameraentusiaster. Men de er dessverre ekskludert fra proff-supportprogrammet. For ett av kriteriene er at man kan dokumentere at man har inntekter fra sin fotoaktivitet. Og forskjellen på en profesjonell fotograf og en kameraentusiast er vel at førstnevnte tjener penger på å fotografere, mens sistnevnte bare har utgifter på det. Om enn mye fotoglede, da.

Programmet utvides

Sonys proff-supportprogram omfattet i Europa i alt seks land før utvidelsen som nå er kunngjort. Fra januar 2018 vil profesjonelle fotografer i Danmark, Sverige Finland og Norge kunne slutte seg til programmet, og i april blir programmet utvidet ytterligere til også å gjelde Frankrike, Italia og Belgia.

Kravene

Det er gratis å være medlem av Sonys proff-supportprogram, men man må altså gjennom et aldri så lite nåløye for å få bli medlem. Foruten det med inntekt fra fotografering må man også eie minst to Sony-kamera-hus og tre Sony-objektiver som står på Sonys liste over utstyr som kvalifiserer for medlemskap.

LES OGSÅ: Sony a7R II – herlig, men dyrt

Listen over utstyr som kvalifiserer for medlemskap, finner du her.

Før utvidelsen i 2018 omfatter støtteprogrammet Japan, Sør-Korea, Hong Kong, Taiwan, India, Kina, Russland, Canada, Tyskland, Sveits, Østerrike, Nederland, Storbritannia, Australia, Mexico og USA.

Nikon og Canon

Nikon og Canon har naturligvis hatt støtteprogrammer for profesjonelle fotografer lenge.

Nikon har til og med to. I Norge tilbyr Nikon NPS, som står for Nikon Professional Services, og NPU, Nikon Professional User. På sine nettsider forteller Nikon at disse programmene støtter profesjonelle fotografer og avanserte fotoentusiaster med service og eksklusive tjenester.

NPS ser ut til å ha noenlunde de samme medlemskriterier som Sonys proff-supportprogram, blant annet med krav om at man må kunne dokumentere at man er yrkesaktiv som profesjonell fotograf. NPU har ikke fullt så strenge kriterier og tillater også fotoentusiaster å bli medlem, men også der er det krav om at man må eie et forholdsvis profesjonelt Nikon-kamera og et objektiv som står på en liste over godkjent utstyr.

Du kan lese mer om Nikons støtteprogrammer her.

Canon kaller sitt proff-supportsystem for Canon Professional Services (CPS), som også er tilgjengelig i Norge. Medlemmene havner i tre forskjellige kategorier avhengig av hva slags kamerautstyr de registrerer. Toppklassen kalles platinum, etterfulgt av gull- og sølv-medlemskap.

Den europeiske delen av tjenesten blir beskrevet her.

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.