Sony inviterer til ny global fotokonkurranse

2021-ÅRGANGEN: For 14. gang arrangeres nå Sony World Photography Awards. (Ill.: Sony)

Sony har nå kunngjort de siste fristene for å delta i den verdensomspennende fotokonkurransen som selskapet arrangerer hvert år: Sony World Photogaphy Awards, angivelig verdens største fotokonkurranse. Nordmenn har tidligere gjort det skarpt i konkurransen.

Det var i 2018 at den norske fotografen Werner Anderson sikret seg tredjeplassen i den profesjonelle delen av konkurransen, Sony World Photography Awards 2018. Prisbildet viste restene av bilbomben som ødela regjeringskvartalet i Oslo sentrum 22. juli 2011. Mer enn 340.000 bidrag fra over 200 land ble sendt inn til fotokonkurransen i 2018.

2021-utgaven av Sony World Photography Awards er den 14. i rekken av disse konkurransene arrangert av Sony.

Svalbard-bilde Bjørn-Arild Schancke
NORSK VINNER: Bjørn-Arild Schancke fra Norge ble kåret til nasjonal vinner i Sony World Photography Awards i 2020 med dette bildet fra den nedlagte Gruve 6 i Adventdalen på Svalbard. (Copyright: © Bjørn-Arild Schancke, Norway, Winner, National Awards, 2020 Sony World Photography Awards) (Klikk for større bilde)

Apropos Sonys formulering om at dette er verdens største fotokonkurranse: Det er verdt å minne om at Cewe sa det samme om sin Cewe Photo Awards 2019, som hadde nesten 500.000 innsendte bidrag.

LES OGSÅ: 22. juli-bildet på tredjeplass

Den åpne konkurransen

Den viktigste tidsfristen er 7. januar 2021 klokka 13:00. Da er det frist for å levere bidrag til den åpne konkurransen. Den er åpen for alle og enhver som vil sende inn enkeltbilder tatt i løpet av 2020. Vinneren får tittelen Open Photographer of the Year og mottar 5.000 dollar (cirka 44.000 kroner) i premie.

De nasjonale konkurransene

På det samme tidspunktet er det også frist for å levere bidrag til de nasjonale konkurransene. Her hedres lokale fotografi-talenter verden over. Jurymedlemmene, som er fotofaglige eksperter, plukker ut de beste enkeltbildene fra hvert av landene som har levert bidrag til National & Regional Awards-delen av fotokonkurransen.

Sony-premier
PREMIENE: Foruten pengepriser i noen av konkurransesjangrene vanker det fotoutstyr fra Sony i premier under Sony World Photography Awards, om ikke nødvendigvis akkurat det som vises i dette illustrasjonsbildet. (Foto: Sony) (Klikk for større bilde)

Vinnerne får digitalt fotoutstyr fra Sony og kan dessuten glede seg over både global og nasjonal eksponering av sitt fototalent, skriver Sony i pressemeldingen om konkurransen.

Den profesjonelle konkurransen

Klokka 13:00 den 14. januar 2021 er fristen for å delta i den profesjonelle delen av konkurransen. Her kan man levere inn serier på mellom fem og ti bilder innenfor hver kategori. Én hovedvinner blir kåret til Photographer of the Year og mottar en premie på 25.000 dollar (vel 220.000 kroner).

Ungdomskonkurransen

Sony World Photography Awards rommer også en konkurranse for unge med talent for fotografering. Ungdomskonkurransen er åpen for alle mellom 12 og 19 år som ønsker å levere inn enkeltbilder tatt i løpet av 2020. Her har det vært holdt månedlige konkurranser fra 1. juli 2020, og disse vil vare til og med 31. desember 2020. Sony har utlovet et utvalg digitalt kamerautstyr til vinnerne.

Studentkonkurransen

Fristen for deltakelse i studenkonkurransen går ut samme dag som disse linjer skrives, 30. november 2020, så her er det nå for sent å sende inn flere bidrag. Her er målet å finne fram til de mest talentfulle studentene i fotografi-faget, og konkurransen er åpen for akademiske institusjoner over hele verden.

Den som utpekes til Student Photographer of the Year vil bli hedret med digitalt fotoutstyr fra Sony til en verdi av 30.000 euro (over 316.000 kroner), men utstyret tilfaller utdanningsstedet, ikke vinneren personlig.

I år ble den planlagte seremonien for utdeling av prisene i Sony World Photography Awards i april 2020 avlyst på grunn av korona-pandemien. Hvordan dette avvikles i 2021, gjenstår å se.

Flere detaljer om konkurransen finner du her.

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.