Sony med to autofokusmotorer

Sony FE 100-400 mm
TELEZOOM: Sony FE 100-400 mm er blant annet myntet på sportsfotografer. (Foto: Sony)
Sony FE 100-400 mm
TELEZOOM: Sony FE 100-400 mm er blant annet myntet på sportsfotografer. (Foto: Sony)

Samtidig med at Sony lanserte a9, presenterte selskapet også et nytt zoomobjektiv-flaggskip.

Sony FE 100-400mm F4.5-5.6 GM OSS Super Telephoto Zoom, som er det hele og fulle navnet på det nye objektivet, utmerker seg med at det har to raske autofokusmotorer som skal matche den raske autofokusen som Sony a9 kan by på.

Objektivet er ikke minst myntet på sportsfotografer.

Sony kaller fokusmotoren for Direct Drive Super Sonic Wave Motor, og foruten rask autofokus skal løsningen også være stillegående med tanke på bruk i videoopptak.

I det øvre sjiktet

Objektivet inngår i Sonys G Master-serie av objektiver, og det vil si at det hører hjemme i det øvre objektivsjiktet når det gjelder bildekvalitet og profesjonell funksjonalitet.

Objektivet har optisk bildestabilisator av typen Sony Optical SteadyShot.

Nærgrensen er 0,98 meter.

Objektivet har ni runde blenderlameller som skal bidra til fin bokeh.

Også for APS-C

FE-betegnelsen i produktnavnet viser at objektivet er designet for fullformatkameraer, men objektet kan også brukes med Sonys APS-C-kameraer, som for eksempel Sony a6300. Når man monterer objektivet på et Sony-kamera i APS-C-klassen, tilsvarer brennviddeomfanget 150-600 mm.

Sony FE 100-400 mm
KLAR TIL AKSJON: Det nye 100-400 mm-zoomobjektivet montert på nye Sony a9. (Foto: Sony)

Objektivet består av 22 glasselementer fordelt på 16 linsegrupper. To av glasselementene er av ED-typen (Extra-low Dispersion – ekstra lav spredning) og ett element er Super ED-glass. Disse elementene skal være med på å begrense kromatisk aberrasjon, altså fargeblødning på grunn av brytningsfeil.

Filterdiameteren er 77 mm.

Sony leverer to telekonvertere til objektivet, med henholdsvis 1,4x og 2x brennviddeforlengelse.

Objektivet veier 1.395 gram uten stativfestet. Dimensjonene er 93,9 x 205 mm.

Prisen

Det nye 100-400 mm-objektivet vil være tilgjengelig i Norge fra juli 2017 og vil ha en veiledende pris på 27.500 kroner, opplyser Sony Norge til Kamerablogg.no.

Noen av kommentarene til det nye Sony-objektivet på nettet er at prisen er satt vel høyt. Et relevant objektiv å sammenligne med er Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS II USM. Hos Prisjakt.no finner vi dette til 18.995 kroner.

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.