Sony Norge innbyr til fotokonkurranse

Sony
PREMIENE: Kamerautstyr fra Sony står på listen over gevinster i Sonys verdensomspennende fotokonkurranse – om enn ikke nødvendigvis produktet på dette bildet. (Foto: Pixabay.com)
Sony
PREMIENE: Kamerautstyr fra Sony står på listen over gevinster i Sonys verdensomspennende fotokonkurranse – om enn ikke nødvendigvis produktet på dette bildet. (Foto: Pixabay.com)

Sony går nå ut med innbydelse til norske fototalenter som ønsker å delta i neste års verdensomspennende Sony-fotokonkurranse.

[toc] Fristen for innlevering av norske bidrag til den store fotokonkurransen er satt til tidlig i januar, og vinneren av den norske konkurransen vil få vist frem vinnerbidraget sitt på fotoutstillingen i forbindelse med den verdensomspennende fotokonkurransen i London i april neste år.

Det vanker ikke bare heder og ære til vinnerne i konkurransen, men også kamerautstyr fra Sony, fremgår det av pressemeldingen fra Sony Norge.

LES OGSÅ: PRØVD: Er Sony a7R III beredt på utfordrere?

Fjorårsvinneren

I fjor var det Tina Signesdottir Hult som stakk av med prisen for det beste norske bidraget til konkurransen, med et av sine flotte portrettfotografier. Det var andre gang hun vant Norway National Award.

TinaSignesdottirhult_Norway_Open_Portraiture_2018
NORSK VINNER: Tina Signesdottir Hult var fjorårsvinner i den norske delen av Sonys verdensomspennende fotokonkurranse. Her er vinnerbidraget. (Foto: Tina Signesdottir Hult via Sony)

– Jeg er veldig takknemlig for denne prestisjefylte anerkjennelsen, sier Tina Signesdottir Hult. – Det gjør at jeg blir eksponert for et enormt publikum.

Hun vant altså National Award for Norge. – Jeg her stolt over nok en gang å bli shortlistet i portrett-kategorien i Sony World Photography Awards, og igjen vinne National Award for Norge, sa Signesdottir Hult da hun vant prisen. Hun påpekte at det er svært mange talentfulle fotografer som deltar fra hele verden og at deltakelsen er utrolig høy.

LES OGSÅ: PRØVD: Sony med super-bokeh

Kategoriene

I alt konkurreres det i ti åpne kategorier i årets Sony-fotokonkurranse. Juryen vil se etter enkeltstående bilder innen følgende kategorier:

 • Arkitektur
 • Kultur
 • Kreativitet og bevegelse
 • Landskap
 • Natur og dyreliv
 • Portrett
 • Stilleben
 • Gatefoto
 • Reisefoto

Juryen

Sony har nå kunngjort juryen for neste års konkurranse, som er den 12. utgaven av Sony World Photographers Awards. Hele dommerpanelet arbeider med foto til vanlig:

 • Elin Barnett, direktør for utstillinger og samlinger hos International Center of Photography i USA
 • Brendan Embser, redaktør for magasinet Aperture i USA
 • Olivier Laurent, redaktør for utenriksfoto i Washington Post
 • Emma Lewis, assisterende kurator ved Tate-galleriet i Storbritannia
 • Isabella van Marle, sjef for utstillingsarrangementer hos Unseen i Nederland
 • Mike Trow, redaktør, fotograf og produsent fra Storbritannia. 

Sistnevnte er leder for juryen.

Påmeldingsfristen

Fristen for påmelding av norske bidrag til Norway National Award er 4. januar 2019 klokka 13.

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.