Sony oppdaterer til a6300

 

LYNRASK: Sony a6300 har verdens raskeste autofokus, hevder Sony. (Foto: Sony/Creative Commons)
LYNRASK: Sony a6300 har verdens raskeste autofokus, hevder Sony. (Foto: Sony/Creative Commons)

– Verdens raskeste autofokus, hevder Sony om sin oppgraderte Sony a600, som nå heter Sony a6300.

Vi testet forgjengeren, altså a6000, for en stund siden og fastslo at kameraet inntar en sentral plass i en spennende familie av kompakte kameraer som Sony er i ferd med å bygge opp – en familie med ditto kompakt optikk av til dels høy kvalitet.

Sony kaller autofokussystemet for 4D Focus og hevder at det er i stand til å løse fokus på en del av motivet på så kort tid som 0,05 sekunder.

Autofokussystemet har 425 autofokuspunkter basert på fasedetektering plassert tett over hele bildeflaten. Dette er det høyeste tallet på autofokuspunkter på noe kamera med utskiftbar optikk, ifølge Sony.

Kameraet skal være i stand til å ta opptil 11 bilder i sekundet med kontinuerlig autofokus og eksponeringssporing.

BAKSIDEN: Slik ser Sony a6300 ut på baksiden. (Foto: Sony/Creative Commons)
BAKSIDEN: Slik ser Sony a6300 ut på baksiden. Søkeren er plassert slik at fotografen slipper å dytte nesen mot lcd-skjermen, i hvert hvis det er høyre øye som brukes mot søkeren. (Foto: Sony/Creative Commons)

I tillegg støtter kameraet kontinuerlig Live View-fotografering med motivet synlig i den elektroniske søkeren eller på lcd-skjermen bak på kameraet med opptil åtte bilder per sekund. Sony hevder at dette skal gi opplevelsen av å kunne følge motivet like godt som gjennom en optisk speilreflekssøker.

Sony a6300 har en nyutviklet Sony Exmor CMOS-sensor i APS-C-format med en oppløsning på 24,2 megapiksler.

Kameraets lysfølsomhet dekke spennet fra ISO 100 til ISO 51.000.

Hybrid-autofokus

Det nye Sony-kameraet benytter en rask hybrid autofokusløsning som kombinerer rask fasedetektering med ekstremt rask kontrastbasert autofokus.

Kameraet ha dessuten en forbedret motivsøkfunksjon med høy sporingsytelse. Teknologien kan raskt aktivere et stort antall autofokuspunkter rundt et motiv – omtrent 7,5 ganger raskere enn a6000. Deretter flyttes fokuspunktet i tråd med motivets bevegelse. Dette skal være ekstra nytting når man tar raske bildeserier på åtte eller 11 bilder i sekundet, ifølge Sony.

I skrivende stund foreligger prisene bare i euro. Uten optikk har kameraet en veiledende pris på 1.250 euro (cirka 12.135 kroner), mens man må ut med 1.400 euro (cirka 13.595 kroner) hvis  man vil ha med det kompakte zoomobjektivet E PZ 16-50mm F3.5-5.6 OSS. Kameraet og dette objektivet skal v-re tilgjengelig fra mars.

Venter man til april, kan man i stedet velge det kraftigere Vario-Tessar T* E 16–70mm F4 ZA OSS, med fast lysstyrke på f/4 gjennom hele zoomområdet.

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.