Kameranytt.no

Sony oppfyller makro-ønske

Sony FE 50mm F2.8 Macro Sony a7 II
MAKRO: Sony FE 50mm F2.8 Macro tilbyr fullverdig 1:1-forstørrelsesgrad. (Foto: Sony)

Sony er på banen med et kompakt og lett makroobjektiv som også egner seg godt til portretter.

Sony FE 50mm F2.8 Macro – med modellnavnet SEL50M28 – er et makroobjektiv myntet på Sonys Alfa-fullformatkameraer med E-fatning, for eksempel Sony a7 II.

Etterspurte spesifikasjoner

Objektivet har interessante spesifikasjoner, og på fotonettstedet Briansmitch Pictures heter det at dette er et objektiv som mange Sony-fotografer har gitt uttrykk for at de ønsker seg.

Sony FE 50mm F2.8 Macro er forholdsvis lett og kompakt, har en grei lysstyrke  til å være et makroobjektiv, tilbyr fullverdig 1:1-forstørrelsesgrad, har en 7-blads blender som Sony lover skal gi fin bokeh – behagelig myk bakgrunn for elementer ute av fokus, en etterspurt egenskap ved portrettobjektiver – og har dessuten en overkommelig pris på veiledende 5.900 kroner.

Sony FE 50mm F2.8 Macro
KOMPAKT: Sony FE 50mm F2.8 Macro veier 236 gram. (Foto: Sony)

Ønsker man en mer lyssterk variant med samme brennvidde, er alternativet det ganske nye Sony FE 50mm f/1.4 ZA, som altså har en lysstyrke på f/1,4. Men det er en helt annen type objektiv, myntet på andre bruksområder og med en helt annen pris – nærmere tre ganger så dyrt som det nye makroobjektivet.

Åtte glasselementer

Optikken i Sony FE 50mm F2.8 Macro utgjøres av åtte glasselementer i åtte grupper, inkludert ED-glass – glass med ekstra lav spredning. Dette er betegnelsen på glass som er utviklet for å begrense faren for at lysstråler av forskjellig bølgelengde ikke møtes eller konvergeres på samme punkt etter å ha bli sendt gjennom optisk glass.

Nærmeste fokuseringsavstand er 16 centimeter.

Myntet på fullformat

Objektivet er konstruert for Sonys FE-objektivfatning, altså E-fatning for fullformatkameraer. Dette betyr i første rekke alle Sony a7-modellene.

FE-objektivene kan også brukes på Sonys APS-C-kameraer med E-fatning, som for eksempel a6300, og på de eldre NEX-kameraene fra Sony.

Men den såkalte brennviddefaktoren blir da cirka 1,5x. Et 50 mm-objektiv funger dermed altså som et 75 mm-objektiv – for øvrig en ypperlig portrettbrennvidde.

Objektivet har ikke innebygd bildestabilisering.

Sony FE 50mm F2.8 Macro kommer i salg i Norge i oktober, opplyser Sony Nordic i en pressemelding.

Sony FE 50mm F2.8 Macro Sony a7 II
A7-OBJEKTIV: Det nye makroobjektivet Sony FE 50mm F2.8 Macro montert på Sony a7 II, et speilløst fullformatkamera. (Foto: Sony)

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.