Stativ for kravstore fotofolk

Joby Gorillapod 3K Pro
ALT-MULIG-STATIV: Joby GorillaPod 3K Pro Rig montert på en grein. (Pressefoto: Joby)
Joby Gorillapod 3K Pro
ALT-MULIG-STATIV: Joby GorillaPod 3K Pro Rig montert på en grein. (Pressefoto: Joby)

De fleksible GorillaPod-stativene kommer i mange størrelser og fasonger og er populære blant folk som filmer og fotograferer når de er på farten. Nå kommer en ny Pro-serie, særlig myntet på speilløse kameraer.

[toc] Joby GorillaPod 3K Proer navnet på den nye serien av stativer og tilbehør, og tre-tallet i navnet indikerer at utstyret kan brukes med kameraer som veier opptil tre kilogram – 3 kg. Fra før av har Joby blant annet en GorillaPod 5K-serie som tåler kamerautstyr på opptil 5 kg, men den nye 3K Pro-serien skal være bedre tilpasset brukere med litt lettere kamerautstyr – les: blant annet de som bruker speilløse kameraer.

For speilløse kameraer

I pressebildene som produsenten Joby har lagt ut, er det Sony A7R-kameraer som går igjen, og i dette ligger det vel et hint om at det ikke minst er brukere av kameraer i denne klassen den nye stativfamilien er myntet på – om ikke nødvendigvis akkurat bare Sonys kameraer, naturligvis.

Joby har også en 3K-familie av stativløsninger uten Pro i navnet. Hovedforskjellen ser ut til å være at de vanlige GorillaPod 3K-produktene er basert på plast, mens det er metall og mer lekker finish som preger de nye 3K Pro-løsningene.

Joby Gorillapod 3K Pro
FLEKSIBELT: Joby GorillaPod 3K Pro montert hengende rundt en grein, med kameraet i portrettmodus. (Pressefoto: Joby)

Målgruppene er uansett profesjonelle fotografer og kravstore amatører, ifølge pressemeldingen fra den norske importøren, Focus Nordic Norway.

GorillaPod 3K Pro Stand

Den nye 3K Pro-serien kommer med fem forskjellige varianter allerede fra starten. Øverst på listen står GorillaPod 3K Pro Stand, som er et bærbart stativ i aluminium, velegnet til speilløse kameraer. Føttene er fleksible og består av sammenlenkede metallkuler som er dekket med myk gummiering. Dermed kan man feste stativet rundt stolper, rekkverk og greiner – og mye mer. 

3K Pro Stand kan også brukes som vanlig stativ eller håndholdt som et kameragrep.

Prisen på GorillaPod 3K Pro Stand ventes å bli cirka 1.200 kroner.

GorillaPod Ballhead 3K Pro

GorillaPod Ballhead 3K Pro er et profesjonelt kulehode som er utviklet med tanke på bruk med 3K Pro Stand. Også dette er konstruert med speilløse kameraer i tankene.

Joby Gorillapod 3K Pro
KIT-LØSNINGEN: GorillaPod 3K Pro Kit-løsningen består av et stativ og et profesjonelt kulehode. (Pressefoto: Joby)

Et av målene i utviklingen var å få til et kulehode som er enkelt å bruke, med bare ett låsehjul som kontrollerer både hellingsgrad og panorering. Kulehodet har graderings-markering for panorering. Dermed skal det være lett å lage panoramabilder gjennom overlappende eksponeringer.

Kulehodet har et Arca-Swiss-kompatibelt hurtigfeste, det vil si en tilnærmet standard som firmaet Arca-Swiss utviklet på 1990-tallet for montering og avmontering av kameraer og tunge objektiver på kamerastativ, med mulighet for å justere plasseringen for best mulig stabilitet.

Prisen på GorillaPod Ballhead 3K Pro blir cirka 750 kroner.

GorillaPod 3K Pro Kit

Dette er en samlepakke der du får med GorillaPod 3K Pro Stand-stativet og kuleholdet BallHead 3K Pro. Den norske prisen vil være cirka 1.800 kroner.

GorillaPod 3K Pro Rig

GorillaPod 3K Pro Rig er en kamerarig som ifølge produsenten skal passe spesielt godt til speilløse kameraer. Denne pakken kombinerer GorillaPod 3K Pro-pakken med to ekstra fleksible armer. Disse kan brukes for tilbehør som for eksempel lys og mikrofoner. Løsningen er myntet på dem som vil lage profesjonelle videofilmer og annet innhold for web og sosiale medier, heter det. Prisen på denne pakken vil ligge på cirka 2.150 kroner.

Joby Gorillapod 3K Pro
PRO RIG: Her er den ultimate løsningen: GorillaPod 3K Pro Rig med to ekstra armer på stativet for tilbehør, for eksempel LED-lamper.

Levering i juli 2019

GorillaPod 3K Pro-serien vil begynne å leveres til norske fotoforhandlere i juli måned, opplyser Focus Nordic.

Video

Sjekk ut denne promo-videoen fra Joby, med internett-filmskaperen Andy Burgess i hovedrollen.

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.