Kameranytt.no

Stort fotomuseum er nå til salgs

Fotograf Haldor Strand
RIKHOLDIG SAMLING: Fotomuseet på Lønset inneholder et stort antall gamle kameraer, men også noen digitale kameraer av nyere årgang. (Foto: Toralv Østvang)

Den store kamerasamlingen i fotomuseet i Oppdal som Kameranytt omtalte for snart tre år siden, er nå til salgs. Innehaveren, bærums- og oppdals-fotografen Haldor Strand, har flyttet fra Oppdal og jobber med å selge huset der fotomuseet ligger. Derfor er samlingen nå kommet i salg.

Nøyaktig hvor mange kameraer det er i samlingen, vet ikke Haldor Strand. Men at det dreier seg om en anselig mengde, fikk Kameranytts skribent oppleve ved selvsyn under besøket i fotomuseet på Lønset i Oppdal kommune i Trøndelag i februar 2019.

Reportasjen om museet kan du lese her:

LES OGSÅ: Analogt fotomuseum med digitalt tilsnitt – og god kaffe

Samlingen inneholder ikke bare fotoapparater av mange slags merker og årganger, men også en god del filmkameraer og andre foto- og film-relaterte produkter. Eksempler på merkenavn i hyllene er Minolta, Voigtländer, Lubitel, Agfa, Yashica, Pentax, Brownie, Coronet 3-D-kamera for stereobilder og en masse andre kameraer.

Innehaveren av museet, Haldor Strand, har nå bosatt seg på Hamar og kan kontaktes på denne e-postadressen: haldor027@gmail.com.

Fotograf Haldor Strand
KONGELIGE BILFOTOGRAFIER: Haldor Strand har ikke bare samlet på kamerautstyr, men har også hatt kong Olavs Cadillac Fleetwood i sitt eie, viser disse utklippene på veggen i fotomuseet i Oppdal. (Foto: Toralv Østvang.) (Klikk for større bilde.)

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.