Stort fotomuseum er nå til salgs

Fotograf Haldor Strand
RIKHOLDIG SAMLING: Fotomuseet på Lønset inneholder et stort antall gamle kameraer, men også noen digitale kameraer av nyere årgang. (Foto: Toralv Østvang)

Den store kamerasamlingen i fotomuseet i Oppdal som Kameranytt omtalte for snart tre år siden, er nå til salgs. Innehaveren, bærums- og oppdals-fotografen Haldor Strand, har flyttet fra Oppdal og jobber med å selge huset der fotomuseet ligger. Derfor er samlingen nå kommet i salg.

Nøyaktig hvor mange kameraer det er i samlingen, vet ikke Haldor Strand. Men at det dreier seg om en anselig mengde, fikk Kameranytts skribent oppleve ved selvsyn under besøket i fotomuseet på Lønset i Oppdal kommune i Trøndelag i februar 2019.

Reportasjen om museet kan du lese her:

LES OGSÅ: Analogt fotomuseum med digitalt tilsnitt – og god kaffe

Samlingen inneholder ikke bare fotoapparater av mange slags merker og årganger, men også en god del filmkameraer og andre foto- og film-relaterte produkter. Eksempler på merkenavn i hyllene er Minolta, Voigtländer, Lubitel, Agfa, Yashica, Pentax, Brownie, Coronet 3-D-kamera for stereobilder og en masse andre kameraer.

Innehaveren av museet, Haldor Strand, har nå bosatt seg på Hamar og kan kontaktes på denne e-postadressen: haldor027@gmail.com.

Fotograf Haldor Strand
KONGELIGE BILFOTOGRAFIER: Haldor Strand har ikke bare samlet på kamerautstyr, men har også hatt kong Olavs Cadillac Fleetwood i sitt eie, viser disse utklippene på veggen i fotomuseet i Oppdal. (Foto: Toralv Østvang.) (Klikk for større bilde.)

Toralv Østvang

I 50 år har jeg vært journalist i dagspresse og teknologi-medier, blant annet de norske utgavene av PC World, Macworld og Computerworld. Er pensjonist, men følger den digitale kamerautviklingen på min nyhetsblogg.

Del dette innlegget med andre

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Abonneér på Kameranytts nyhetsbrev

Da får du melding i e-postkassen din hver gang Kameranytt publiserer en ny artikkel

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.

Hold deg oppdatert

Abonnér på nyhetsbrevet!

Da får du en e-postmelding hver gang Kameranytt publiserer en artikkel.

Kameranytt deler ikke informasjon om sine abonnenter med noen.

Abonnement blir aktivert ved hjelp av e-postmelding for bekreftelse. Sjekk søppelpost hvis e-postmeldingen ser ut til å utebli.