Kameranytt

Innhold

Canon Pixma TS8350
MOBILEN OVERTAR: Oppsett og styring av skrivere flyttes nå fra knapper og betjeningsskjermer på skriverne og over til mobilen. Her en mobil som styrer utskrift fra Canon Pixma TS8350. (Pressefoto: Canon)

Canon har lansert fire nye Pixma TS-skrivere der fotoutskrifter står sentralt. Skriverne er myntet på både familier og studenter, og flaggskipsmodellen er også aktuell for kravstore foto-entusiaster.

[toc] – Pixma TS-serien er de beste skriverne våre for fotoutskrifter for kunder som ikke ønsker å bevege seg helt opp i Pro-serien, sa produktspesialist Trond Sliper hos Canon Norge da han presenterte de nye skriverne for fagpressen.

Over til mobilen

Bortsett fra på flaggskipsmodellen Pixma TS8350 er det bare bittesmå skjermer på de nye skriverne, OLED-skjermer på 3,7 cm eller 1,44 tommer. En av grunnene til at Canon nøyer seg med så små info-skjermer på skriverne sine er at det meste av administrasjonen av skrivere, inklusive oppkobling til trådløst nettverk, nå er flyttet over til smartmobilen. 

Siden så å si alle nå har mobil og kan laste ned Canons gratis-apper for utskrifter, er det ikke lenger så stort behov for store skjermer på skriverne, mener Canon.

Ifølge Canon skal det være enkelt å sette opp de nye skriverne. Jobben gjøres unna på noen få minutter, og deretter kan skriveren brukes enkelt sammen med Canon PRINT-appen på mobilen eller på et nettbrett.

Kreative utskrifter

Canon har også en pakke med kreative apper som gjør at bilder kan skrives ut og tilpasses ved bare et enkelt tastetrykk. Man kan gi bildene et personlig preg gjennom Easy-PhotoPrint Editor, og med appen Mail Sticker Creator kan man med toppmodellen Pixma TS8530-serien designe klistremerker til neglene, for å ta et eksempel.

Canon byr i tillegg på en rekke kreative print-medier. Her finner vi strykemerker som for eksempel kan strykes på klær, eller klistremerker samt magnetisk og firkantet fotopapir på 3,5 x 3,5 eller 5 x 5 tommer.

Hobbykunstnere anbefales å ta en titt på Canons nettside Canon Creative Park.

I 100 år

Canon lover at bildene fra de nye skriverne skal kunne vare i 100 år ved hjelp av Canons FINE-teknologi og ChromaLife 100-blekk – forutsatt at bildene lagres på riktig måte, naturligvis.

Canon Pixma TS8350

Flaggskipet blant de nye skriverne er Pixma TS8350. Målgruppen er fotoentusiaster og det som Canon kaller kreative familier. Med sine seks individuelle blekkpatroner kan den multifunksjonelle skriveren levere fotografier i lab-kvalitet, hevder Canon.

Canon Pixma TS8350
STOR SKJERM: Canon Pixma TS8350 er den eneste av de nye skriverne med 4,3-tommers betjeningsskjerm. (Pressefoto: Canon)

Denne skriveren er utstyrt med en berøringsskjerm på 10,8 cm – 4,3 tommer. Skriveren har SD-kortinngang og flerbruksskuff for utskrift av disc og neglklistremerker. En rekke typer utskriftsmedier kan benyttes.

TS8350 fås I sort, hvitt og rødt.

Canon Pixma TS6350

Litt lenger ned på prisskalaen finner vi Canon Pixma TS6350, som er en 3-i-1-enhet, noe som betyr at den altså kan brukes til utskrift, til kopiering og til skanning.

Canon Pixma TS6350
MER MOBILT: Enda et eksempel på styring av utskrifter ved hjelp av mobil. Skriveren er Canon Pixma TS6350. (Pressefoto: Canon)

Den støtter tosidige utskrifter og har automatisk utmatingsskuff.

På denne og de to øvrige av de fire skriverne som nå er lansert, er info-skjermen på skriveren redusert til 1,44 tommer.

TS6350 har i alt fem blekkpatroner.

Canon Pixma TS5350

Pixma TS5350 er nok en 3-i-1-enhet. Canon hevder at den er rask og ikke minst passer bra for tenåringer, studenter og kunstentusiaster som gjerne vil lage kreative personlige klistremerker, magneter og fotografier med bare et tastetrykk.

Canon Pixma T56350
EN FARGEKLATT: Skrivere er ikke lenger bare sorte eller grå og kjedelige. Her en grønn Canon Pixma TS5350 i sitt rette miljø. (Pressefoto: Canon)

Skriveren er tilgjengelig i fire farger: Sort, hvitt, rosa og grønt. Skriveren har to blekkassetter, en for sort og en for farger.

Canon Pixma TS3350

Pixma TS3350 er en rimelig alt-i-ett-skriver. Canon fremholder at skriveren passer til studenter og familier som ønsker å raskt skrive ut skarpe dokumenter og bilder uten kantlinjer opp til 5 x 7 tommer. Skriveren støtter også mange av de kreative mulighetene som de andre skriverne i TS-serien har støtte for.

Canon Pixma TS5350
RIMELIG: Ønsker man seg en alt-i-ett-skriver til en femhundrelapp, er Canon Pixma TS3350 et alternativ. (Pressefoto: Canon)

Skriveren har to blekkassetter, en for sort og en for farger.

Prisene

Pixma TS3350 koster cirka 500 kroner, mens TS5350 er prissatt til cirka 900 kroner. TS6350 får man kjøpt for cirka 1.200 kroner, mens flaggskipet TS8350 koster cirka 1.800 kroner.

De nye skriverne blir tilgjengelig på det norske markedet fra september 2019.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.

Hold deg oppdatert

Abonnér på nyhetsbrevet!

Da får du en e-postmelding hver gang Kameranytt publiserer en artikkel.

Kameranytt deler ikke informasjon om sine abonnenter med noen.