Tre TIPA-priser til Canon

Canon EOS 5D MkIV
PRISER: Canon har fått tre av årets 40 TIPA-priser, blant annet for EOS 5D Mark IV. (Foto: Canon)
Canon EOS 5D MkIV
PRISER: Canon har fått tre av årets 40 TIPA-priser, blant annet for EOS 5D Mark IV. (Foto: Canon)

Canon dro i land tre priser under årets TIPA-prisutdeling. Her er de tre prisbelønte produktene.

[toc] Foto- og presseorganisasjonen TIPA (Technical Image Press Association) har i vår delt ut i alt 40 produktpriser. Her på Kamerablogg.no vil vi presentere en del av de relevante tildelingene i dagene som kommer. Vi starter med de tre prisene som Canon er blitt tildelt.

Beste fullformat speilrefleks

Det ble, kanskje ikke uventet, Canon som vant prisen for beste digitale fullformat speilreflekskamera, med Canon EOS 5D Mark IV.

Her er juryens omtale av 5D IV, i Canon Norges oversettelse:

Canon EOS 5D MkIV w EF 50mm
TIPA-prisvinner: Canon EOS 5D Mark IV. (Foto: Canon)

Canon EOS 5D Mark IV ble kåret til vinner av prisen for årets «Beste digitale fullformat speilreflekskamera». Kameraet har 30,4 megapiksler fullformat CMOS-sensor og DIGIC 6+-prosessor som fanger 7 bilder per sekund og 4K 30p-filmer. Med DualPixel CMOS AF- teknologien, leverer kameraet svært presis og jevn fokusering med kontinuerlig motivsporing. Kameraet byr på omfattende ISO-innstillinger (50-102,400), som inkluderer 61 AF-punkter med utvidet vertikal dekning, 41 punkter av krysstypen, og en 150.000 pikslers RGB+IR-målesensor. Videofunksjoner inkluderer 4K Motion JPEG-video ved 30p/24p, full HD-opptak tilgjengelig på opptil 60P, HD-opptak tilgjengelig på opptil 120p, og 8,8 megapiksler Frame Grab fra 4K-bilder. Kameraet har også innebygd WiFi/NFC-tilkobling og GPS-funksjonalitet.

Beste standard zoomobjektiv for DSLR

Canon EF 24-105mm f4L IS II USM
TIPA-prisvinner: Canon EF 24-105mm f/4L IS II USM. (Foto: Canon)

I kategorien «Beste standard zoomobjektiv for digitale speilreflekskameraer» var det Canon som stakk av med prisen med sitt oppdaterte 24-105 mm-zoomobjektiv, med fullt navn Canon EF 24-105mm f/4L IS II USM. Her er juryens beskrivelse, igjen i Canon Norges oversettelse:

Den oppdaterte versjonen av det allsidige zoomobjektivet med konstant blenderåpning, har forbedret optisk konstruksjon som inkluderer 17 elementer i 12 grupper. 4 glassformede (GMo) asfæriske linser gir utmerket oppløsningskraft i tillegg til å øke perifer lysstyrke i hele bildet. Objektivet er støv- og fuktighetsbestandig, har 4-trinns bildestabilisator og 10-bladers rund membran for fremragende bokeh-effekt. AF-hastigheten er høy grunnet indre fokusering, en ring-USM (ultrasonisk motor), høyhastighets CPU og optimaliserte AF-algoritmer. Air Sphere-belegget gir betydelig beskyttelse mot gjenskinn og skygger.

Beste videokamera

Også på videosektoren stakk Canon av med en pris, her for videokameraet Canon XC15.

Canon XC15 FSL
TIPA-prisvinner: Canon XC15. (Foto: Canon)

Om kameraet sier TIPA-juryen: Med sin kompakte konstruksjon, er XC15 designet for profesjonelle videografer og journalister som ønsker et diskret, profesjonelt og håndholdt 4K UHD-videokamera. Videokameraet har XLR-lydtilkoblinger som er ideelt til nyheter og filmopptak ute i felten. Som et «B»- eller «C»-kamera tilbyr det ulike Look-innstillinger for å sikre enkel integrering med både Canon Cinema EOS-, XF- og XA-videokameraer. Videokameraet har avansert 1,0-type CMOS-bildesensor med 12 megapiksler, berøringspanel, 10x vidvinkelzoom (27,3-273 mm, tilsvarende for video). Canon XC15 har optisk bildestabilisator med 3 IS-moduler, separate ringer for manuell fokusering og zoomkontroll, samt avanserte AF-funksjoner med ansiktsgjenkjenning- og sporing.

Stolt over prisene

Canon Norge er naturligvis stolt over prisene og bemerker at dette er 23. året på rad at Canon er blitt anerkjent av TIPA for sine tekniske innovasjoner.

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.