Kameranytt.no

Utfordrer Canon på optikk-pris

Samyang AF 14mm f/2,8 EF
FOR CANON: Samyang AF 14mm f/2,8 EF er myntet på Canons speilreflekskamera og kan brukes både på fullformat- og APS-C-kameraer. (Foto: Samyang)
Samyang AF 14mm f/2,8 EF
FOR CANON: Samyang AF 14mm f/2,8 EF er myntet på Canons speilreflekskamera og kan brukes både på fullformat- og APS-C-kameraer. (Foto: Samyang)

Sør-koreanske Samyang lanserer nå et 14 mm AF-vidvinkelobjektiv for Canons fullformatkameraer – til en tredjedel av Canon-prisen.

[toc] Samyang har startet lanseringen av en helt ny objektivserie med autofokus spesielt produsert for Canons EOS-speilreflekskameraer. Først ute er ultravidvinkelen Samyang AF 14mm f/2.8 EF.

Selskapet har tidligere kommet på markedet med et utvalg objektiver med manuell fokus som også er blitt levert med Canons EF-objektivfatning. Men nå dreier det seg altså om autofokus-objektiver.

14 eller 22,4 mm

Det nye 14 mm-objektivet er designet for å tegne ut stor nok bildesirkel til å dekke fullformat, og gir en bildevinkel på 116,6 grader diagonalt.

LES OGSÅ: Nok en 35 mm-Samyang for Sony

Men objektivet kan også brukes på Canons speilreflekskameraer med APS-C-sensor. Da får objektivet en bildevinkel på 92,8 grader, som tilsvarer et objektiv med 22,4 mm brennvidde.

Prisen

Noe av det mest oppsiktsvekkende med objektivet er prisen. Når objektivet kommer i salg i februar, vil den anbefalte prisen være på cirka 7.200 kroner inklusive mva.

Til sammenligning koster Canons eget 14 mm-objektiv med samme lysstyrke, Canon EF 14mm f/2.8L II USM, den nette sum av cirka 21.480 kroner, ifølge Prisjakt.no.

LES OGSÅ: Samyang med aggressiv objektiv-prising

Kamerablogg.no har ingen formening om i hvilken grad prisforskjellen også sier noe om eventuelle forskjeller i kvalitet.

Værsikret

I markedsføringen legger Samyang vekt på at det nye objektivet har ultravid brennvidde og god lysstyrke, i tillegg til at det er værsikret.

Samyang AF 14mm f/2,8 EF
IKKE FILTER: Det nye Samyang-objektivet har en fastmontert motlysblender, og man kan ikke bruke filter på objektivet. (Foto: Samyang)

Målgruppene er blant annet dem som fotograferer sport eller driver med landskaps- og astroforografering.

Objektivet er dessuten forholdsvis lett og kompakt, med en vekt på 485 gram, og egner seg derfor også til reisefotografering. Canons tilsvarende objektiv veier 645 gram.

Kort nærgrense

Samyang AF 14mm f/2,8 EF har en kort nærgrense på bare 20 cm, og man kan enkelt stille om fra autofokus til manuell fokus. Den elektronisk styrte blenderen gjør det mulig å bruke alle eksponerings- og lysmålingsmetoder som Canon-kameraene kan by på, heter det i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Samyang tilbyr endelig autofokus

Samyang lover at den optiske kvaliteten er forbedret ytterligere sammenlignet med modellen med manuell fokus som Samyang har hatt i salg en stund.

15 linseelementer

Konstruksjonen består av 15 linseelementer fordelt på 10 grupper, inkludert to asfæriske linser. Blant linseelementene finner man også fire linser av Hight Refractive-glass (HR-glass) og én linse med ekstra lav spredning – ED-glass (Extra Low Dispersion-glass) som motvirker forvrengning og fargefeil.

Objektivet har en fastmontert motlysblender. Filter kan ikke brukes på objektivet.

Norsk distributør av Samyang-optikken er Focus Nordic i Bærum.

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.