Utfordrer Photoshop – men bare på Mac

Luminar
ENKELT: Luminar, her i det enkleste brukergrensesnittet. (Ill: Macphun)
Luminar
ENKELT: Luminar, her i det enkleste brukergrensesnittet. (Ill: Macphun)

Listen over programmer som skal utfordre Photoshop, begynner å bli ganske lang. Det nyeste tilskuddet er Luminar.

Luminar er altså den nyeste Photoshop-utfordreren. Forhåndsbestillinger på programmet tas imot fra 2. november, og det blir tilgjengelig fra 17. november. Til en brøkdel av prisen for Photoshop.

Det spesielle med Luminar ser ut til å være at brukergrensesnittet kan forandres i forhold til brukerens kompetansenivå og erfaring. Dét er ikke så spesielt, innvender du kanskje. Det er jo akkurat det Adobe har gjort i mange år med sine Elements-programmer – Adobe Photoshop Elements og Adobe Premiere Elements, for henholdsvis bilderedigering og videoredigering.

I Adobe Elements-programmene kan man skifte mellom tre brukergrensesnitt: Quick, Guided og Expert, hvor særlig det siste valget bringer brukeren et stykke inn i vanlig Photoshop-modus.

Fire brukergrensesnitt

Nye Luminar byr på noen av de samme mulighetene. Her kan du velge mellom fire typer brukergrensesnitt, som heter henholdsvis Quick Fix, Presets, Filters & Controls og Advanced Editing.

Forskjellen er at mens Adobe Elements-programmene er grunnleggende myntet på forbrukermarkedet, slik at brukeren rett som det er stanger i taket, fremstiller folkene bak Luminar det slik at det egentlig er selve Photoshop de utfordrer. For eksempel presenteres programmet som minst like avansert som Adobes profesjonelle løsninger når det gjelder håndteringen av Raw-filer.

Macphun

Selskapet som står bak Luminar, heter Macphun. Det har lansert flere bildebehandlingsprodukter tidligere, blant annet tilleggsmoduler til Apples Bilder-program for Mac.

Firmanavnet tilsier da også at det først og fremst er Mac-versjonen av Adobes bildebhandlingsløsninger som firmaet har i kikkertsiktet foreløpig. Noen Windows-versjon snakkes det ikke om.

Slagordet som brukes om det nye Luminar-programmet er Simplicity and Creativity – enkelhet og kreativitet.

I en kommende versjon av Luminar kommer programskaperne også til å legge inn Lightroom-funksjonalitet for bildeadministrering, heter det.

Introduksjonsprisen når programmet lanseres i november, er 59 dollar. Kunder som allerede har kjøpt et program fra Macphun, får Luminar for 49 dollar.

Les mer om Luminar på nettsidene til programvarehuset Macphun.

 

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.