Hva kan vi vente oss på CES?

Las Vegas
LAS VEGAS: Som vanlig er det Las Vegas som er vert for den årlige CES-messen. (Foto: Pixabay.com)
Las Vegas
LAS VEGAS: Som vanlig er det Las Vegas som er vert for den årlige CES-messen. (Foto: Pixabay.com)

RYKTER: Årets CES-messe kan bli en nedtur for alle som venter på spennende kameranyheter.

Blant de rundt 20.000 nye elektronikkproduktene som ventes å bli lansert på Consumer Electronics Show 2017 i Las Vegas, er det neppe særlig mange nye kameraer, i hvert fall hvis man holder mobil- og action-kameraer utenfor.

Jo da, noen kameralanseringer blir det nok. Men en sveip innom endel foto- og kamera-nettsteder like før CES 2017 åpnes gir inntrykk av at forventningene er moderate.

Canon-lekkasje

Ifølge Canon Rumors vil vi få se en Mark II-versjon av kompaktkameraet Canon PowerShot G9 X – altså Powershot G9 X Mark II. Dette ser ut til å bli en forsiktig oppgradering av den første G9 X-modellen, som ble lansert høsten 2015.

Det var amerikanske Canon selv om lekket nyheten da pressemeldingen etter alt å dømme ble lagt ut ved en feiltakelse tirsdag 3. januar. Kort tid etterpå ble den fjernet fra nettet, men da var allerede skaden gjort – og nyheten ute. Vel, det gikk noen rykter om denne oppgraderingen i desember også, da.

Canon G9 X
OPPGRADERES: Canon lekket selv nyheten om at Canon G9X kommer i en Mark II-modell på CES. Her er originalen. (Foto: Canon)

Forbedringene blir trolig beskjedne, om vi skal tro den premature pressemeldingen. Så vidt vi kan se, er det bare snakk om en ny og forbedret signalprosessor, Digic 7, og ny trådløs-kommunikasjon med både WiFi og Bluetooth.

Beskjedne annonseringer

Ifølge PC Magazine er det trolig bare noen beskjedne annonseringer å vente fra Canon, Nikon og Sony. I tillegg kommer det kanskje litt flere detaljer om Panasonics GH4-oppfølger, videoflaggskipet GH5, som Panasonic hadde en kort visning av under Photokina-messen i Tyskland i fjor høst.

LES OGSÅ: En slags 6K i Panasonics nye GH5

CES 2017
CES 2017: Den offisielle logoen for årets CES. (Ill.: CES)

Ny optikk for Micro Four Thirds-markedet er også ventet fra Panasonic, blant annet en 12-60 mm zoom med Leica-logo, ifølge Mirrorless Rumors.

LES OGSÅ: Panasonic med «luxus-Leica»-objektiv

Fujifilm vil ifølge ryktene ikke være å finne blant utstillerne på CES 2017, selv om firmaet var til stede i fjor. Og Olympus kommer ikke til å holde noen pressekonferanse, noe de har pleid å gjøre de siste årene, til tross for at de ikke har deltatt som utstiller.

Sony med innovasjonsnedtelling

Sony på sin side har kjørt slagordet «Nedtelling til innovasjon» – Countdown to innovation — på sine nettsider i forkant av CES-messen, med et lite glimt av kameraer i fortfilm-presentasjonen, så derfra kan det være grunn til å vente spennende nyheter selv om PC Magazine ikke gjør det.

Og vil du vite siste nytt om 4K-tv, selvkjørende biler, droner og virtual reality, er nok nyhetsstrømmen fra CES noe du bør henge deg på. Men da må du gå andre steder enn til Kamerablogg.no.

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.