Kameranytt.no

Ventetid på ny Sigma-telezoom

Sigma 70-200mm f/2,8 DG OS HSM Sport
KOMMER I JANUAR: Sigma 70-200mm f/2,8 DG OS HSM Sport kommer ikke til Norge før i januar. (Foto: Sigma)
Sigma 70-200mm f/2,8 DG OS HSM Sport
KOMMER I JANUAR: Sigma 70-200mm f/2,8 DG OS HSM Sport kommer ikke til Norge før i januar. (Foto: Sigma)

Sigma slår på stortromma med sin nye telezoom på 70-200 mm brennviddeomfang og med fast lysstyrke på f/2,8 gjennom hele zoomomfanget. Men det blir ventetid.

[toc] Sigma har kunngjort at Sigma 70-200mm f/2,8 DG OS HSM Sport vil være tilgjengelig på markedet i slutten av desember 2018. Etterspørselen viser seg imidlertid å være så stor at de færreste kan regne med å få objektivet i tide til å få det plassert under juletreet. Dette er tilfelle i mange land, og også i Norge.

Etter det Kameranytt erfarer, vil et lite antall norske kjøpere få levert versjonen med Canon-fatning en eller gang i januar 2019. Nikon-brukere må trolig vente enda lengre.

I «Sports»-klassen

Som navnet antyder, hører det nye objektivet hjemme i den såkalte «Sports»-klassen av Sigma-objektiver. Sigma opererer med tre hovedkategorier av objektiver, «Contemporary»- eller C-objektiver, som er basert på aller nyeste objektivteknologi, «Art»- eller A-objektiver der hovedvekten ligger på avansert optisk ytelse, og «Sports»- eller S-objektiver, som er bygd med tanke på fotografer som ferdes mye i action-fylte miljøer innen sport og idrett, dyreliv og lignende.

Sigma 70-200mm f/2,8 DG OS HSM Sport
1,8 KG: Den nye telezoomen fra Sigma veier i overkant av 1,8 kg. (Foto: Sigma)

Ventetid

Den nye Sigma-telezoomen ble formelt lansert på Photokina-messen i Köln i september 2018, men for de fleste kjøperne runder vi nok årsskiftet og er godt på vei inn i 2019 før de får levert objektivet.

10. desember gikk Sigma ut med en melding om at objektivet ville bli tilgjengelig fra slutten av 2018, men flere utenlandske nettsteder melder at etterspørselen er stor og at man må regne med ventetid.

LES OGSÅ: Lyssterkt fra Sigma

Fra den norske Sigma-importøren Scandinavian Photo får Kameranytt opplyst at et mindre antall eksemplarer av objektivet med Canon-fatning ventes i løpet av januar, mens det i skrivende stund ikke foreligger noen bekreftelse på levering av objektiver med Nikon-fatning.

Lang historie

Sigma har hatt flere telezoomer med noenlunde like spesifikasjoner og likt brennviddeomfang i sitt objektivutvalg lenge. Sigma 70-200mm F2.8 EX DG Macro HSM II ble lansert i 2007 og var igjen en forbedring av et tilsvarende objektiv lansert året før. 2007-modellen ble lansert med fatning for en rekke kameramerker, inklusive Four Thirds-kameraene.

I en av testomtalene fra den gang het det at objektivet hadde «anstendig bildekvalitet», men var litt svak på full tele. 

LES OGSÅ: Sigma: Arbeidshest og lyssterk vidvinkel

Testomtaler av det nye 70-200 mm-objektivet er foreløpig mangelvare, men det er grunn til å tro at det er en god del bedre enn forgjengerne, basert på at Sigma generelt har fått et ganske godt omdømme i senere år.

Sigma hevder at nykommeren vil innfri kravene til de mest kravstore profesjonelle fotografene. Det er solid bygd med god værbeskyttelse, og det har belegg på frontobjektivet som gjør at det er trygt å bruke objektivet selv under de mest utfordrende forhold, hevder Sigma.

Sigma 70-200mm f/2,8 DG OS HSM Sport
F/2,8: Sigma 70-200mm f/2,8 DG OS HSM Sport har som sine «original-konkurrenter» en lysstyrke på f/2,8 gjennom hele brennviddeomfanget. (Foto: Sigma)

Den optiske designen skal også være kraftig forbedret, med 24 linseelementer fordelt på 22 grupper. Minste fokusdistanse er 120 cm, og minste blenderåpning er f/22.

Filterdiameteren er 82 mm.

Objektivet har en oppgitt vekt på 1.805 gram.

Prisen

Prisen for det nye Sigma-objektivet er 13.995 kroner, ifølge Prisjakt.no. Prisen er den samme for versjonen med Canon-fatning og med Nikon-fatning.

Ifølge Sigma skal objektivet også kunne leveres med Sigma-fatning.

Til sammenligning må man ut med over 22.900 kroner for «originalen» fra Canon, det vil si Canon EF 70-200/2,8L IS III USM, mens ditto fra Nikon – Nikon Nikkor AF-S 70-200/2,8 FL ED VR – koster nesten 27.000, ifølge Prisjakt.no.

Ifølge Sigma skal objektivet også kunne leveres med Sigma-fatning.

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.