Video for bedriftsmarkedet

HÅNDFAST: Canon XA35 utstyrt med håndgrep og mikrofonfeste. (Foto: Canon)
PROFESJONELT: Canon XA30 (til venstre) og XA35 er myntet på blant annet bedriftsmarkedet. (Foto: Canon)
PROFESJONELT: Canon XA30 (til venstre) og XA35 er myntet på blant annet bedriftsmarkedet. (Foto: Canon)

Canon med nye kameraer for profesjonell bedriftsvideo.

Video seiler opp som en av de viktigste kanalene for markedsføring og kommunikasjon, og Canon følger opp med to nye profesjonelle videokameraer som er rettet nettopp mot dem som produserer bedriftsfilmer, ifølge en pressemelding fra Canon Norge.

Canon XA35 og XA30 er også myntet på nyhets- og dokumentarfilming. De som lager profesjonelle videofilmer fra brylluper – et voksende marked – er også i målgruppen, i tillegg til videoentusiaster som kan ta seg råd til kamera opp mot 20.000 kroner.

Bedre i høylys og skygge

Blant nyhetene i de to nye Canon-videokameraene er en innstilling for drastisk økning av det dynamiske området og en innstilling for høylysprioritering.

HÅNDFAST: Canon XA35 utstyrt med håndgrep og mikrofonfeste. (Foto: Canon)
HÅNDFAST: Canon XA35 utstyrt med håndgrep og mikrofonfeste. (Foto: Canon)

Førstnevnte bevarer detaljer både i områder med høylys og skygge uten behov for tidkrevende prosesser under videoredigeringen etterpå. Høylysprioriteringen gir opptak med mer naturlige toner og fyldigere farger når man filmer i områder med høy lysstyrke. Risikoen for utvaskede høylysscener er altså redusert, hevder Canon.

Begge modellene har også innstillinger for opptak i lav og høy hastighet med alternativer for intervallopptak med opptil 1.200 ganger normal hastighet.

For nyhetsfotografer og journalister

XA35 og XA30 etterfølger henholdsvis XA25 og XA20, og de er kompakte og forholdsvis lette kameraer i sin klasse, noe som ikke minst gjør dem attraktive for nyhetsfotografer og journalister, ifølge Canon. Nettovekten er cirka 770 gram.

De er dessuten enkle i bruk og utstyrt med et stort utvalg automatiske funksjoner som gjør dem velegnet for bedrifts- og utdanningsmiljøer, hevder produsenten.

Canon XA30-FLS er den rimeligste av de to nye Canon-videokameraene. (Foto: Canon)
RIMELIGST: Canon XA30-FLS er det rimeligste av de to nye Canon-videokameraene. (Foto: Canon)

I tillegg har de tobånds WiFi for fjernstyring, trådløs overføring av filer og forhåndsvisning i nettleser ved hjelp av enten smarttelefon, nettbrett eller datamaskin.

Kameraene støtter både filformatene AVCHAD opptil 28 Mbps og MP4 opptil 35 Mbps.

Zoomomfanget på optikken tilsvarer 26,8-576 mm omregnet til 35 mm-format.

Blant tilbehøret finner vi GPS-mottaker og profesjonelle mikrofonløsninger med XLR-kontakt.

Kameraene kommer i salg i desember. XA30 vil koste i underkant av 19.000 kroner, mens XA35 kommer på rundt 24.500 kroner – prisene er inklusive mva.

Den eneste forskjellen mellom kameraene er at den dyreste har SDI-ut-kontakt for overføring av ukomprimerte og ukrypterte videosignaler, mest aktuelt i kringkastingssammenheng. Begge har imidlertid HDMI-utgang.

(Publisert hos PC World Norge 11. november 2015.)

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.