Zeiss med heftig portrettobjektiv

Zeiss Batis 135mm f/2.8
MÅLGRUPPEN: Brukerne av Sony a7-kameraene er hovedmålgruppen for Zeiss Batis-objektivene. Her Sony a7R med det nye Zeiss Batis 135mm f/2.8. (Foto: Zeiss)
Zeiss Batis 135mm f/2.8
MÅLGRUPPEN: Brukerne av Sony a7-kameraene er hovedmålgruppen for Zeiss Batis-objektivene. Her Sony a7R med det nye Zeiss Batis 135mm f/2.8. (Foto: Zeiss)

Zeiss har lansert et 135 mm-fastobjektiv som særlig er myntet på portrett- og bryllupsfotografer som bruker Sony Alpha 7-kamera.

Det nye Zeiss Batis 135mm f/2.8 er bygd for Sonys FE-objektivfatning, som altså betyr at objektivet er skreddersydd for Sonys Alpha 7-familie av speilløse fullformatkameraer. Objektivet har altså en forholdsvis profesjonell målgruppe.

LES OGSÅ: Sony a7R II – herlig, men dyrt

Zeiss Batis 135mm f/2.8
FAMILIEN: Batis-familien av Zeiss-objektiver har fått et nytt medlem på 135 mm brennvidde. (Foto: Zeiss)

Men objektivet kan også brukes på Sonys E-fatningskameraer, som er kameraene med APS-C-brikke, som for eksempel Sony Alpha a6300.

LES OGSÅ: Nytt Zeiss-objektiv for Sony-filmfolk

Fra før inneholder Batis-objektivfamilien fra Zeiss tre objektiver med fast brennvidde på henholdsvis 18, 25 og 85 mm.

Dyrt?

Prisen på det nye 135 mm-objektivet – veiledende i Norge på 19.450 kroner – har fått noen internett-debattanter til rase, men så vidt jeg kan se, ligger prisnivået omtrent på Sonys eget for denne typen optikk.

Zeiss Batis 135mm f/2.8
VÆRBESKYTTET: Kontaktene i Sony Batis-objektivene ligger godt beskyttet i et metallhus som er bygd med tanke med vern mot støv og fuktighet. (Foto: Zeiss)

Sony har riktignok ikke noe 135 mm fullformatobjektiv med fast brennvidde i sitt arsenal, så vi kan ikke sammenligne direkte. Det nærmeste vi kommer er vel Sony G Master-objektivet FE 100 mm f/2,8 STM GM OSS, som prismessig ligger på rundt samme nivå – fra cirka 19.000 kroner, ifølge Prisjakt.no.

Zeiss Batis 135mm f/2.8
APO SONNAR: 135 mm-objektivet er et såkalt apokromatisk objektiv, som betyr at det er designet for å bringe tre bølgelengder i fokus på samme plan for å holde kromatisk aberrasjon – fargefeil – på et minimum. (Foto: Zeiss)

Blenderen er utstyrt med ni blenderlameller, som ifølge Zeiss skal bidra til god bokeh med myk og fin uskarp bakgrunn, som jo etterstrebes ved portrettfotografering.

Objektiv med display

Zeiss Batis-familien er objektiv med ganske rask og etter sigende treffsikker autofokus.

Serien kjennetegnes også ved alle Batis-objektivene har et OLED-display på oversiden av objektivet.  Her kan man se informasjon om innstilt fokusavstand og dybdeskarphet. Informasjonen synes tydelig også i solskinn, ifølge den norske importøren, som er Focus Nordic i Bærum.

Objektivet er bygd for å tåle en støyt når det gjelder støv og fuktighet. Objektivhuset er bygd i metall.

Zeiss Batis 135mm f/2.8 er utstyrt med optisk bildestabilisering. Lysstyrken er som navnet antyder på f/2,8, og minste blender er f/22.

LES OGSÅ: For dem som vil fokusere på egenhånd

Den oppgitte vekten på objektivet er 614 gram. Filterstørrelsen er på 67 mm.

Objektivet er ventet i fotobutikkene i løpet av mai.

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.