ZTE-mobil med flere kameraer

ZTE Blade V8
DOBBELTKAMERA: ZTE Blade V8 har dobbeltkamera for ekstra effekter. (Foto: ZTE)
ZTE Blade V8
DOBBELTKAMERA: ZTE Blade V8 har dobbeltkamera for ekstra effekter. (Foto: ZTE)

På årets mobilmesse i Barcelona lanserer kinesiske ZTE ny smartmobil med dobbeltkamera. VR-brille medfølger.

Kamerafunksjonen er det som vies mest oppmerksomhet i pressemeldingen fra ZTE om den nye smartmobilen som selskapet nå lanserer: ZTE Blade V8.

ZTE slutter seg til mobilprodusentene som satser på dobbeltkamera, og selskapet hevder at løsningen ZTE har valgt, vil gjøre det mulig å ta mobilbilder med mye mer profesjonelt tilsnitt enn med mange av konkurrentenes mobiler.

Ekstrakameraet har lav oppløsning og skal blant annet bidra til å gi bildene en vakker bokeh, noe mobilkameraene generelt sliter med på grunn av den miniatyriserte optikken og den lille bildebrikken.

Dobbeltkamera

Foruten de to vanlige kameraene, hovedkameraet som brukes til vanlig fotografering og frontkameraet som brukes til selfies, har ZTE valgt å utruste mobilen med ett ekstra lavoppløselig kamera på baksiden som supplerer hovedkameraet med bildeinformasjon.

Denne informasjonen brukes til å gi bildene en pen og uskarp bakgrunn og forgrunn bak og foran hovedmotivet i fokus, slik man tradisjonelt har vært nødt til å bruke større kameraer for å få til.

ZTE Blade V8
DARK GREY: I første omgang blir den nye ZTE Blade V8 bare tilgjengelig i fargen Dark Grey i Norge. (Foto: ZTE)

Problemet med mobilkameraer er at bildebrikken er så bitteliten at den sammen med den miniatyriserte optikken gir bilder som normalt er skarpe fra nært til fjernt hold, noe som gjør at bildene ser mye flatere og kjedeligere ut enn bilder tatt med for eksempel et stort speilreflekskamera.

Apple er blant dem som har prøvd å løse dette problemet med sin dobbeltkamera-løsning i Iphone 7 Plus, og Huawei har også satset sterkt her, delvis i samarbeid med Leica.

Nå følger ZTE opp med en alternativ løsning på problemet – til en tredjedel av prisen for Apples løsning.

ZTEs hovedkamera har en Sony-bildebrikke med oppløsning på 13 megapiksler, og i tillegg har ZTE altså utstyrt mobilen med et ekstrakamera på to megapiksler.

Også selfie-kameraet på forsiden har oppløsning på 13 megapiksler.

VR-brille for 3D-bilder

Foruten å kunne ta bilder med pen «bokeh», faguttrykket for vakker, uskarp bakgrunn, særlig brukt i omtale av portrettbilder, kan løsningen også brukes til å ta 3D-bilder, ifølge ZTE. Disse bildene kan deretter ses på gjennom VR-briller.

En enkel, brettbar VR-brille medfølger.

Ellers er det nye ZTE Blade V8 utstyrt med tre gigabyte internminne og 32 GB lagringsplass, kortplass for ekstra lagring, en Quad-Core Snapdragon MSM8940-prosessor, LCD-skjerm på 5,2 tommer med Full HD-oppløsning og et batteri med kapasitet på 2.730 milliamperetimer.

Mobilen har også fingeravtrykksleser.

ZTE Blade V8 kommer i salg i Norge i april med en veiledende pris på 2.995 kroner, melder ZTE.

Mobilen produseres i flere farger, blant annet grått og champagnegult, men i Norge blir mobilen i første omgang bare tilgjengelig i fargen Dark Grey.

Hei. Hyggelig å se deg!

Nye artikler her hos Kameranytt.no publiseres med ujevne mellomrom. Derfor er det lurt å abonnere på innleggsvarsler. Da får du en e-postmelding hver gang det er noe nytt å lese her hos Kameranytt.no

Husk at bestillingen av nyhetsbrev må bekreftes. Straks etter at bestillingen er sendt inn, mottar du en e-postmelding der du blir bedt om å klikke på et felt for å bekrefte bestillingen. NB: Noen ganger hender det at e-postmeldingen om bekreftelse havner i postkassen for spam eller søppelpost. Sjekk denne om nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Del dette innlegget med andre

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Bare noen bilder…

Foto: Toralv Østvang

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å kunne gi de besøkende en best mulig brukeropplevelse.